Elevationssenge bliver mere og mere populære blandt danskerne, dette er specielt på grund af soveværelset i højere grad end tidligere er blevet et multifunktionelt rum, hvor man ikke længere kun sover, men nu også finder tid og plads til afslapning. Dette gør at almindelige senge kan være meget lidt fleksible i forhold til at opfylde de behov man har fået i soveværelset.

 

Hos Bedre Nætter har vi fornyligt valgt at inkludere dem i sortiment, du kan derfor se vores udvalg af elevationssenge og finde den helt rigtige. Hvis du har spørgsmål så sidder vi på chatten 9/10 gange, så vejledning er altid i realtid og lige til at gå til 🙂

 

Blandt de ting som danskerne i stigende grad bruger sengen til, er eksempelvis at få morgenmaden og spise den i sengen, se tv, læse bøger eller for den sags skyld sidde med den bærbare computer – alle disse ting giver et øget behov for at man får en mere fleksibel seng som kan benyttes i et langt bredere aspekt end bare i forhold til søvn. Der er dog også andre fordele ved at vælge en elevationsseng til soveværelset, for man skal ej forglemme de mange muligheder for at ændre sovepositionerne som en elevationsseng giver, derved kan man eksempelvis få lettere ved at komme ud af sengen eller sove med hævede ben som er sundt for nogle.

 

Elevationssenge og fokusområder

Først og fremmest så skal man som ved køb af almindelige senge, være opmærksom på størrelse, pris og type. Selvom man nogle steder kan købe elevationssenge med en enkelt madras på 140 eller 180 centimeter i bredden, så kan det aldrig anbefales med en sådan løsning hvis i sover 2 i sengen. Ofte kan en elevationsseng på 140×200 være billigere end hvis man skal købe en dobbeltseng, men derfor så er det stadigvæk et meget dumt valg da i så vil være afhængige af hinandens sovemønstre i forhold til at kunne justere sengen. Det giver en klart bedre oplevelse at kunne styre sin egen halvdel af sengen, og derved læse 10 minutter længere, selvom ens sengepartner gerne vil sove.

 

Elevationsseng størrelse anbefaling, du bør vælge: 

  • 90×200
  • 2x 90×200 for 180×200
  • Ligger i to bør du gå udenom 140×200

 

Med hensyn til selve funktionen af elevationssenge, så findes der både almindelige modeller og de mere eksklusive dyrere modeller. Det er ofte mindre ændringer som kan gøre forskellen mellem hvad der er hvad, et godt eksempel er at nogle af de dyre elevationssenge samtidig med at du hæver dem glider tilbage i sengerammen for derved at gøre du hele tiden har let adgang til dit natbord, her skal man vægte hvad ens behov er og hvor meget man er villig til at bruge for at få disse små ekstra bonuser med i sit køb.

 

Madrasser til Elevationssenge

I dag findes der mange madrasser man kan bruge til sin elevationsseng, og hvor det tidligere var påkrævet at man valgte en af de specielle madrasser som passede dertil, så er udvalget i dag væsentligt større. I og med at du har flere muligheder for at få en madras til din elevationsseng, så har du også på den led en bedre mulighed for at gøre det billigt eller få sammensat din egen model som passer specifikt til dine behov.

 

Man skal dog altid være opmærksom på, at garantien dækker eventuelt skader på sengen eller elevationssystemet hvis man bruger en madras som ikke er den standard man køber sammen med selve sengen. Her er der mange som begår en fejl og kan være i problemer med at benytte garantien hvis de ikke har sørget for at være dækket ordentligt ind fra starten.