De er faktisk kun de allerfærreste, der rent faktisk er klar over, hvor vigtig og betydningsfuld en madras er for den person, der ligger og sover på den. Det er dog derimod de færreste, der ikke ved, at man er i kropslig kontakt med en madras i gennemsnit otte timer i døgnet hver eneste dag af sit liv, så lidt må det da begynde at gå op for nogen, hvor meget den rent faktisk betyder. Og når nu vi bruger så meget af vores tid i fysisk kontakt med en madras, så er det måske en meget god idé at sikre sig, at den er god og er af høj nok kvalitet til at kunne støtte og beskytte kroppen hele natten igennem. Det ville være rimelig træls pludselig at opdage, at man havde fået rygskader eller lignende, fordi ens madras ikke var i stand til at støtte og beskytte en gennem de lange og tunge nætter.

I løbet af sådan en nat bliver en madras udsat for meget mere, end man sådan lige går og tror, og derfor er det altså rimelig vigtigt, at den er klædt på til lidt af hvert, for ellers vil den ikke kunne gennemføre eller overleve disse prøvelser og udfordringer, og dette vil udelukkende få konsekvenser for den person, som ligger og sover på den. Dårlig søvn kan medføre en hel masse konsekvenser og negative følger, og det gælder i og for sig både fysisk og psykisk, og det er der nok ikke nogen, der er interesserede i. Derfor skal man nok lige sikre sig, at man har en madras, der er god for en og ens søvn og ikke det modsatte.

Madrasser fås i rigtig mange forskellige kvaliteter, med et hav af forskellige slags materialer, og så fås de også i mange forskellige størrelser. Til teenagere og til unge mennesker er en madras 140×200, som også kaldes en trekvart-madras en genial løsning.

Andre populære størrelser er Madras 120×200 og Madras 80×200