Madrasser er uden tvivl det vigtigste element, når du skal sikre dig en god nattesøvn! Men madrasser kan være mange ting, hvorfor dette indlæg gerne skal gøre dig klogere på, hvad paraply-begrebet egentlig dækker over.

Madrasser dækker typisk over tre typer af madrasser:

  • Boxmadrasser
  • Springmadrasser
  • Topmadrasser

Boxmadrasser

Boxmadrassen leveres med en træramme, hvor du blot skal skrue benene på og så har du en seng. Det er en meget nem løsning, men hvor du stadig har mulighed for at få en rigtig god nats søvn. Det vil dog være fordelagtig, hvis du i samme omgang køber en topmadras eller rullemadras. Det vil hjælpe med at beskytte sengen og give den en længere levetid.

Boxmadrasser er notorisk billige, hvorfor du har mulighed for at få en seng til en rigtig god pris. De oftest benyttede fjedre er Bonellfjedre og Pocketfjedre. Har du mulighed for at vælge mellem de to, så vil pocket-fjedre være at foretrække, da de giver den bedste komfort og støtte.

Læs eksempelvis mere om en billig boxmadras i 90×200 her – de findes også i andre størrelser.

Springmadrasser

Når man køber en springmadras, så er det typisk med det formål, at skulle putte den i en sengeramme. Derfor kan det blive en lidt dyre løsning, men hvis man allerede ligger inde med en sengeramme, så er det et meget fornuftigt valg at foretage sig.

Den store fordel ved springmadrasser er, at man kan vende madrassen og dermed har to slidflader. Dette giver dit køb en længere levetid.

Topmadrasser

Topmadrassen er muligvis den vigtigste madras, da det er denne du skal ligge på, hvis du ender med at købe en. Det er helt sikkert en rigtig god idé at købe en topmadras, den giver en mærkbar bedre komfort og støtte. Desuden mindsker den slitagen på selve sengen og den er nem at vaske, hvorfor det også er en mere allergivenlig løsning.
Det kan være lidt af en jungle, at skulle finde rundt i de mange muligheder indenfor topmadrasser. Du går dog aldrig helt galt i byen, hvis du vælger enten en topmadras lavet af Memory skum eller Latex. Forskellen mellem de to er, at Memory bruger kropsvarmen og er derfor meget varm at sove med. Modsat er Latex et mere åndbart materiale, som er god til at komme af med varmen.

Det er altså meget vigtigt, at du finder en god og behagelig topmadras, da det er denne, som du skal ligge på.

Faktisk er alle tre typer af madrasser samlet i det, du sikkert kender som en kontinentalseng. Her får du altid en utrolig god seng, hvor kombinerer de tre forskellige madrasser i én og samme seng.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer madrassser her.