Senge - Hvordan vælger man?

Det behøver ikke være en videnskab at vælge seng, for at ligge ergonomisk korrekt kræver det blot at man vælger ud fra ens kropsbygning. Herunder ser du de 2 bedst sælgende senge i 2015 hos Bedre Nætter – begge modeller er oplagte til personer som vejer under 95 kilo.

Jupiter Continental - Tilbudskampagne

 • Kontinentalseng – Produceret i Danmark
 • Boxmadrasser med svensk fyrretræ.
 • Pocket fjedre – perfekt til under 95 kilo.
 • Valgfri topmadras (Celcius eller Latex)
 • Inkl. Ben, Topmadras & Levering.

180x200 - Læs mere hos Bedre Nætter om Jupiter Kontinentalseng.

Gå til Jupiter Kontinentalseng
Jupiter elevation Tilbudskampagne

 • Elevationsseng – Produceret i Danmark
 • Linak motor, høj ydeevne samt støjsvag.
 • Pocket fjedre – perfekt til under 95 kilo.
 • Valgfri topmadras (Celcius eller Latex)
 • Inkl. Ben, Topmadras & Levering.

180x200 - Læs mere hos Bedre Nætter om Jupiter Elevationsseng.

Gå til Jupiter Elevationsseng

Grundlæggende om valg af seng.

Vi har lavet nogle grundlæggende guidelines man kan følge når man køber seng, på den måde så går man ikke galt i byen og vil få den seng der passer til dine behov. Den første og vigtigste faktor er fastheden, da det afgør hvilken støtte du vil få når du sover – det har vi illustreret herunder.

Under 75 kilo

 •  – Pocket Fjedre
 •  – Medium Fasthed

75-95 kilo

 •  – Pocket Fjedre
 •  – Fast Fasthed

Over 95 kilo

 •  – Multipocket Fjedre
 •  – Fast Fasthed

Efter fastheden er det vigtigt at man ser på hvilken topmadras der vil passe en bedst. Hos Bedre Nætter forhandles udelukkende kvalitetstopmadrasser af Celcius (Visco, Memory Foam) samt Latex. Men man vil andre steder kunne finde topmadrasser med alm. skum som ingen komfortgivende funktion besidder.

Latex er en elastisk, ventilerende og åndbar topmadras type. Den er antibakteriel og giver en præcis støtte grundet elasticiteten i materialet.

Celcius er temperaturfølsomt og opvarmes, hvor varmen bruges til at sikre topmadrassen formes efter din kropskontur og derved give støtte.

Vi anbefaler generelt at man vælger Latex topmadrassen hvis man er i tvivl. Begge topmadrasser giver en fantastisk komfort, men Celcius har den ulempe at varmen kan gøre den svær at sove med for nogle – hvor Latex er et materiale alle sover godt på.

"Aldrig har jeg sovet bedre, er superglad for min nye seng, tak til jer som solgte den, tak til ham som kom med den og tak til min svigersøn som samlede den, super oplevelse, overvejer at købe en mere til mit gæsteværelse."

Annette G. om Jupiter No. 1

Skal min seng udskiftes?

Når en seng ikke længere yder den nødvendige støtte og komfort mens du sover, så påvirker det kvaliteten af din søvn – faktisk er man ofte ikke klar over, at det kan være slitage på sengen der gør man ikke får en optimal søvn.

Senge holder ikke for evigt, det er ingen overraskelse – men derfor kan det stadig være svært at vide hvornår det er tid til en ny seng. Der er en del faktorer som spiller ind i forhold til levetiden på senge, derudover kan det også påvirke levetiden hvordan sengen bliver brugt. Ser du meget fjernsyn i sengen, læser en bog, sover i pludselig 2 i sengen eller har din vægt ændret sig? Alle disse scenarier kan være med til at gøre du har behov for en ny seng.

Hvornår er det tid til en ny madras?

 • Er du øm i kroppen, med smerter som fortager sig i løbet af dagen?
 • Du sover ikke så godt som du gjorde for bare et år siden
 • Du sover ofte bedre når du sover andre steder end i din egen seng
 • Din madras er tydeligt slidt eller ser brugt ud

Det er selvfølgelig ikke sådan at en ny seng kan forbedre alle aspekter og problemer du måtte have når du sover. Men der er alligevel en lang række områder, hvor en ny seng kan være med til at forbedre din velvære i hele kroppen – men selvsagt også i dit sind, da man bliver påvirket mentalt af dårlig nattesøvn.

Udvalget af senge er stigende og du kan vitterligt finde flere tusinde modeller og typer, derfor kan det være meget svært at finde den seng som passer dig bedst. Men hvis du bruger lidt tid på at undersøge tingene og får den nødvendige information fra sælgerne så kan du ofte træffe et informeret valg, som vil være baseret på dine behov og ønsker i forhold til at opnå en bedre nats søvn.

 

Senge, hvad du skal overveje inden du køber!

Når du bevæger dig ind på markedet for senge, og gerne vil træffe et valg som er klogt og med tanke på dine behov, så er der et par basale områder du bør starte ud med at klarlægge for at gøre din søgen mere effektiv.

 1. Type af Seng

Hvilken type seng foretrækker du? Vil du gerne have en blødere eller hårdere seng i forhold til hvad du har lige nu? Du bør tage din vægt med i betragtning, når du vælger sengen du vil investere i. Hvis du har en høj vægt skal du se på de hårdere senge, omvendt hvis du er spinkel bygget bør du kigge på en blødere seng.

2. Pris på Sengen

Kig altid efter hvor du opnår den bedste værdi i dit sengekøb, og ikke kun hvor du finder den billigste seng. Der er selvfølgelig nogle lavpris senge som kan være ideelle for dig – og under alle omstændigheder bør du altid købe en ny seng, fremfor en brugt der er tilpasset en anden persons kropsbygning. Jo bedre konstruktionen af sengen er, desto bedre støtte og komfort vil den kunne give din krop i løbet af natten.

3. Størrelse af Sengen

Faktisk er et af de største problemer i forhold til at få en ordentlig nats søvn, at mange bliver forstyrrede af deres sengepartner. Derfor bør du også se på en seng, hvor i kan ligge ved siden af hinanden med hænderne bag hovedet og albuerne til siden uden at i rør hinanden. Hvis i kan klare denne test, så bør sengen være stor nok til at i kan undgå at vælte ind i hinanden i løbet af natten og derved ødelægge hinandens nattesøvn.

Med hensyn til længden af sengen, så bør man ideelt set, vælge en seng som er 10-15 centimeter længere end den højeste person som skal benytte sengen. Sidst men ikke mindst bør man overveje højden på sengen, her er det ofte et spørgsmål om hvad i finder mest behageligt.

Specielle senge – hvorfor?

Der findes mange danske par, hvor kropsbygningen er ganske forskellig fra person til person, derfor så kan det ofte være en endog meget god ide at se på hvor forskellige i egentlig er, og tilpasse jeres senge valg til netop dette.

Hvis den ene har en væsentligt højere vægt end den anden, så vil det ofte være det bedste valg, at man har 2 forskellige madrasser at sove på. Ellers vil det være så godt som umuligt, at opnå en ordentlig soveposition for begge parter. Når man ligger i sengen, så skal rygraden være lige – derfor kan en madras også være både for blød og for hård. Hvis madrassen er for hård, så vil din krop automatisk have nogle områder hvor den får meget mere pres og skulle håndtere, mens du også vil ligge anspændt fordi det ikke virker naturligt for kroppen, hvis du derimod ligger for blødt vil din bagdel synke ned i madrassen og skabe en skæv position for din ryghvirvel.

Sidst men ikke mindst, så er komfort et svært definerbart emne, specielt i relation til senge. For hvad der føles behageligt for en person, behøves bestemt ikke føles tilsvarende rart for en anden. Din krop er altså selv en meget afgørende faktor for hvornår du ligger optimalt, og det kan derfor være svært at guide andre til en specifik madras – ofte kan man dog godt guide dem i retning af hvilken type der vil virke som det mest oplagte valg. Ofte når man vælger en af de billigere madrasser, har man dog den mulighed at man kan tilpasse dens egenskaber ved at tilkøbe en god topmadras som kan udligne hårdhed/blødhed til at få det bedste match for dig.

Jupiter Continental - Tilbudskampagne

 • Kontinentalseng – Produceret i Danmark
 • Boxmadrasser med svensk fyrretræ.
 • Pocket fjedre – perfekt til under 95 kilo.
 • Valgfri topmadras (Celcius eller Latex)
 • Inkl. Ben, Topmadras & Levering.

180x200 - Læs mere hos Bedre Nætter om Jupiter Kontinentalseng.

Gå til Jupiter Kontinentalseng
Jupiter elevation Tilbudskampagne

 • Elevationsseng – Produceret i Danmark
 • Linak motor, høj ydeevne samt støjsvag.
 • Pocket fjedre – perfekt til under 95 kilo.
 • Valgfri topmadras (Celcius eller Latex)
 • Inkl. Ben, Topmadras & Levering.

180x200 - Læs mere hos Bedre Nætter om Jupiter Elevationsseng.

Gå til Jupiter Elevationsseng