Gør din indretning fleksibel og behagelig med en praktisk sovesofa, der ikke blot kan bruges i forbindelse med overnattende gæster, men også har sine fordele i den almindelige hverdag. Det er nemlig ikke kun når der skal soves at en sovesofa er enormt behagelig, således fungerer den også eminent hvis du blot skal sidde foran Tv’et eller læse en bog. Der findes oven i købet enormt mange forskellige designs og varianter på markedet, hvilket blot gør det endnu mere interessant at søge efter den helt perfekte sovesofa. De mange forskellige designs betyder, at du nemt kan finde en model der passer til din indretning, hvilket i mange tilfælde kan fuldende det samlede indtryk af din stue eller dit gæsteværelse.

 

Sådan vælger du den rigtige sovesofa

Mange forhold skal inddrages når du foretager dig en sammenligning af de forskellige sovesofaer, for hvilken type er egentlig den bedste? Det er svært at give et konkret svar på dette, da det i høj grad afhænger af øjet der ser og kroppen der skal bruge sofaen. Er du for eksempel til den superbløde stil, hvor du nærmest falder helt i et med sofaen eller den mere hårde variant? Bliv meget klogere på de forskellige sovesofa muligheder herunder, hvor vi vil se lidt nærmere på hvad du skal inddrage når du vælger.

 

Hvis vi først og fremmest kigger på ovenstående scenario, hvor det er en kamp imellem blød versus hård, skal du tage din personlige vægt med i betragtningen. Ligesom når man vælger en almindelig seng forholder det sig nemlig sådan, at personer med høj vægt ofte skal gå efter de hårdere varianter, imens de spinke personer bør tage en blød sovesofa. Det er naturligvis indforstået at du som regel ikke selv skal sove på sofaen, men til gengæld bruger du den ofte i dagligdagen, hvorfor dette forhold er essentielt. At vælge rigtigt fra start af er således halvvejs i mål, da man har langt bedre muligheder for at arbejde sig videre i forløbet med en god start.

 

Det næste relevante forhold er naturligvis prisen. Man skal altid se hvor man får mest værdi for pengene, uanset om det er en sovesofa, et køleskab eller noget helt tredje man er på jagt efter. Derfor skal man heller ikke altid gå efter den billigste variant, eftersom de lidt dyrere modeller ofte er lig med en bedre kvalitet og derfor også en bedre oplevelse. I denne del af processen kan det være en god idé at se efter sovesofa tilbud, hvis man allerede har en lille forestilling om hvad man er på udkig efter.

 

Det sidste forhold vi vil kigge på i denne del af artiklen er størrelsen på sovesofaen. En sovesofa er som regel ikke større end en almindelig sofa når den er slået op, men hvor stor bliver den når den er slået ud? Fylder den mere end du har gulvplads eller er den for lille til at en voksen mand kan sove på den? Dette skal du naturligvis grundigt undersøge, således du ender ud med en sovesofa der passer perfekt til din stue eller dit gæsteværelse samt personerne der skal bruge den. En hyppig fejl er, at sovesofaen bliver alt for lille og overnattende gæster derfor får ødelagt store dele af deres nattesøvn – undgå dette ved at vælge den rigtige størrelse. Hellere for stor end for lille, hvis du vel og mærke har plads!

 

Fordele ved en sovesofa

Der er rigtig mange fordele forbundet med en sovesofa, da man får en sofa der kan bruges døgnet rundt. Uanset om du er på jagt efter en ekstra soveplads eller en almindelig sofa får du således begge dele i én og samme løsning, hvilket er et stort plus. Overnattende gæster kan pludselig få en super søvnoplevelse, imens du i løbet af dagen sagtens kan bruge den som ganske almindelig afslapningssofa. Det er hele essensen bag en sovesofa, der på mange måder er multifunktionel og derfor helt perfekt i de fleste hjem og situationer.

 

En sovesofa fylder typisk ikke mere end en almindelig sofa i opslået tilstand, hvilket også taler for et valg af denne sofatype. Når den slås ud vil den naturligvis fylde lidt mere, men hvis den alligevel kun skal slås ud engang imellem er dette jo intet problem.

 

Hvis du er i tvivl om hvor dyner og puder skal opbevares i løbet af dagen, fås de fleste sovesofaer med indbyggede opbevaringsrum under madrassen. Således bliver denne del også udnyttet optimalt. Hvis der ikke er indbyggede opbevaringsrum i den sovesofa du har udvalgt dig, skal du ikke fortvivle, idet man mange steder kan investere i eksterne kasser.

 

Husk at vælge den rigtige fjedertype

Fjedrene i en sovesofa er det måske vigtigste forhold at tage højde for, da det er særdeles afgørende for den komfort du opnår. Men hvad er egentlig hvad og hvordan rangerer man de tre overordnede fjedertyper på markedet? Der er som sagt tre overordnede fjedertyper, nemlig:

 

  •        Multipocket
  •        Pocket
  •        Bonell

 

De tre typer kan rangeres som de står herover, da multipocket sikrer dig den bedste komfort, imens Bonell er den mindst gode. Komforten måles ud fra hvor tæt fjedrene er – med andre ord hvor mange støttepunkter der opnås. Her ligger multipocket som sagt helt i top, da man typisk har 500 fjedre pr. m2, hvilket betyder ens vægt bliver ligeligt fordelt over hele madrassen. Det modsatte gør sig gældende med Bonell, idet man typisk blot får 100-150 fjedre pr. m2 med denne fjedervariant, hvilket selvsagt er en del under multipocket.

 

Hvis du alligevel beslutter dig for Bonell som fjedertype bør du i det mindste vælge en madras med dobbeltlag. På denne måde kan de to lag i nogle tilfælde gøre op for den dårligere kvalitet. Uanset hvad bør du dog gå efter pocket eller multipocket, da det sikrer dig den klart bedste oplevelse.

 

Sovesofa med chaiselong

En sovesofa med chaiselong er det de fleste folk efterspørger, da det er en enormt fleksibel og moderne løsning. Chaiselongen er en forlængelse af sofaen, som gør at man kan ligge begge veje uden problemer. Ofte er en sovesofa med chaiselong også ensbetydende med, at man ikke behøves at slå sovesofaen ud i alle tilfælde, idet chaiselongen gør man kan ligge i sofaen uden problemer.

En af de helt store fordele ved en sovesofa med chaiselong, hvis vi ser bort fra de ovenstående praktiske fordele, er det lækre design. Det er supermoderne at have en chaiselong sofa, da det virkelig signalerer klasse og stil. Dette er da også en af de helt store grunde til populariteten af denne sofatype er skudt i vejret de seneste år. Foruden dette får man naturligvis en lækker sofa, der kan benyttes af mange på én gang.

 

Desuden er de fleste chaiselong sofaer vendbare, forstået på den måde at chaiselongen kan flyttes alt efter behov. Dette gør sovesofaen utrolig fleksibel, idet man kan sætte sin chaiselong således den harmonere perfekt med ens behov og indretning. Det er hverken svært eller tidskrævende at flytte chaiselongen rundt, hvorfor mange løbende vælger at flytte den, således man opnår den bedste funktionalitet.

 

Skift betræk på din sovesofa og få den til at matche indretningen

Hvis din drømme sovesofa ikke har en farve eller et betræk der harmonere med din indretning, findes der heldigvis råd til dette. Det er således ganske nemt at skifte betrækket, således din sovesofa bliver en integreret del af stuen eller gæsteværelset. På denne måde kan du også løbende udskifte betrækket, således du altid har en topmoderne sovesofa.

 

Det behøves altså ikke være en ”fast” løsning du køber, idet man nemt kan udskifte efter behov. Mange benytter sig af denne mulighed, især hvis der skal bygges om eller nye møbler kommer til. Det er ofte nemmere og billigere at udskifte betrækket end at købe en helt ny sovesofa, hvorfor dette er særdeles oplagt.

 

Vælg din nye sovesofa ud fra kvalitet og pris

Der er som sagt mange ting der skal overvejes før du køber din sovesofa. Vi har konkluderet at du altid skal overveje type (blød versus hård), værdi for pengene og naturligvis størrelsen. Dette er tre helt essentielle forhold, som skal inddrages i overvejelserne, uanset om det så er en sovesofa, seng eller noget helt tredje du er på jagt efter. Desuden er det meget vigtigt at kigge på fjedertypen, hvor vi konkluderede at multipocket er bedre end Bonell. Det samme gør sig i øvrigt gældende for pocket, som også fordeler din vægt mere ligeligt og dermed sikrer en optimal nattesøvn.

 

Når du først har kvaliteten på plads, kan du begynde at kigge efter billige sovesofaer. Det er dog ikke altid lige let at finde, men de mange varianter og mærker gør alligevel dine chancer gode. Man kan kigge efter sovesofa tilbud i de forskellige tilbudsaviser, hvor mange butikker ofte kører med gode tilbud, der er værd at overveje.

 

Billig sovesofa er ikke umuligt, om end det er rigtig svært at finde den helt rigtige sofa til en billig pris. Det er dog utrolig vigtigt, at man ikke går på kompromis med kvaliteten for at få det billigste, da det i længden vil ødelægge både din daglige oplevelse og dine overnattende gæsters nattesøvn.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*