Det kan være svært at vurdere om man har behov for en springmadras eller boxmadras når tiden er inde til at få udskiftet de eksisterende madrasser. Afhængigt af hvad man vægter, bekvemmelighed eller fleksibilitet så kan man finde den rette model til sit behov. 

En springmadras kan fåes i flere kvaliteter og med flere egenskaber. Hvis man vælger en moderne springmadras så vil man kunne få flere komfortzoner, med komfortzoner skal forståes at madrassen er zoneinddelt og har forskellig hårdhed og sammensætning i områderne, hvilket gør at din krop vil få en mere restituerende søvn. Udover zoneinddelingen så har en springmadras også den fordel at man vil kunne vende den – ved nogle modeller, så gør det at man kan vende den også at hver side af madrassen er indrettet til at passe til en bestemt årstid.

I og med at man med en boxmadras får en seng hvor man bare skal skrue ben på og den dernæst er fuldt funktionsdygtig, så vil rammerne også være mere holdbare og mindre fleksible, forstået på den måde at madrassen er låst til at vende på en led. Dette gør også at sengen vil få en større belastning på nogle områder og dermed få slappe fjedre hurtigere end tilfældet er med en springmadras – en boxmadras skal vælges på grund af bekvemmelighed og simpliciteten man køber.

Læs mere om Springmadrasser her på siden.

Læs mere om Boxmadrasser her på siden og om billige boxmadrasser.