Kategorier
Uncategorized

3 gode råd, hvis du skal vælge udestue

En udestue er en tilbygning, man kan lave til sin bolig for forlænge årets sæsoner. Med en udestue er det som at sidde udenfor i sin egen have, uden at man behøver at bakse med sæsonens vejrforhold. Overvejer du at få en udestue? Læs her, hvordan du bedst vælger udestue.

  1. Beslut dig for, hvor ofte udestuen skal bruges
    Når du skal vælge den rette udestue, skal du spørge dig selv, hvor ofte den skal bruges. Skal den hovedsageligt kunne bruges om vinteren, om sommeren eller hele året rundt? Det har nemlig betydning for valget af gulv, tagkonstruktion og samlet isoleringsevne.

    Udestueelementer fås i mange kvaliteter og priser, som i sidste ende afhænger af, hvad udestuen skal bruges til. Skal den kunne bruges i vinterhalvåret, så er det afgørende at vælge vinduer og ydrepartier med høj isoleringsevne.
  2. Vælg en udestue, som passer til resten
    Udestuer kan bygges af mange forskellige materialer, men det er en god idé at vælge en udestue, som passer til resten af boligen – så vil den nemlig være nemmere at sælge senere, hvis det bliver aktuelt. Udestuer i glas er et populært valg, fordi man får frit udsyn til haven og kommer tættere på naturen. Med en udestue i glas kan man sidde trygt og godt indenfor, mens man ser årstidernes skiften.
  3. Du skal huske at indhente en byggetilladelse

Når man skal opføre en udestue på sin grund, er det nødvendigt at indhente en byggetilladelse. Man skal indhente en byggetilladelse, så snart man opfører byggeri til personophold eller beboelse.  

Husk også, at der kan være krav til materialevalg og farver i dit lokalområde. Det kan fx være, at det kun er tilladt at installere vinduer af træ, og at taget skal lægges med sorte teglsten. Derfor bør du også orientere dig i lokalplanen, inden du starter ”projekt udestue”.