Kategorier
Uncategorized

3 hurtige om rodfræsning, og hvordan man gør

Hvad er rodfræsning?

Ved rodfræsning fjernes uønskede træstubbe og rødder i haven uden at beskadige området. Rødderne fræses, dvs. at de fræses i småstykker til flis, som senere kan genanvendes til beplantning af bede eller buske i haven.

Kan man rodfræse selv?

Man har flere muligheder for at fjerne stubbe og rødder: enten hyrer man en til at gøre det eller også gør man det selv. Det kan være en belastende opgave at grave stub og rødder op manuelt, så uanset hvad bør man anvende en stubfræser. Find en anlægsgartner nær Odsherred, som kan hjælpe dig.

Hvad koster en rodfræsning?

Stub- og rodfræsning er helt klart den nemmeste og hurtigste metode til at fjerne uønskede stubbe og rødder. Det er dog også den dyreste. Hvis man ønsker at fjerne rødderne selv med en rodfræsning, kan man leje en stubfræser (den bruges både til stub- og rodfræsning). Her er der trods alt lidt penge at spare i sammenligning med at hyre en professionel. Hvis man bruger en professionel, koster det mellem 500-5.000 kr. pr. stub samt rødder, der skal fjernes, men lejer man en stubfræser, og gør det selv, så koster det ca. 700-1.500 kr. pr. døgn.