Kategorier
Uncategorized

4 gode grunde til at blive bedemand

At være bedemand er måske ikke anset for at være det mest glamourøse erhverv, men der er mange gode fordele, og meget man kan lære om livet ved at være bedemand.

Hvad laver en bedemand?


En bedemand tager sig af alt det praktiske i forbindelse med begravelser og bisættelser. Det kan være at koordinere med kirken og præsten, at iklæde den afdøde i sit begravelsestøj, at sørge for at køre den afdøde til og fra kirken, at sørge for gravsten eller hvad de nu måtte være, de efterladte har brug for op til begravelsen eller bisættelsen. Den fornemmeste opgave er at sørge for, at de efterladte har ro til at kunne sørge og at træde til, hvor der er brug for det, både efter den afdødes og de efterladtes ønsker.

Mange kan have svært ved at se sig selv som bedemand, da det ofte er associeret med død og sorg. Men der er mange gode grunde til at vælge jobbet alligevel.

4 gode grunde

I arbejdet som bedemand, vil man møde mange forskellige mennesker og livshistorier, også selvom det er under triste omstændigheder. Man får mulighed for at hjælpe mennesker og familier i sorg, og man har derfor et ansvar for, at de får en god oplevelse med begravelsen eller bisættelsen, når man hjælper dem gennem den svære tid. Man får ofte også meget bekræftelse gennem arbejdet fra de pårørende, som sætter stor pris på den hjælp, de får og er meget taknemmelige overfor bedemanden. Derudover lærer man meget om døden og hvordan mennesker håndterer sorg forskelligt, som kan komme en selv til gavn en dag.

Hvordan bliver mand bedemand?

Hvad skal man gøre, hvis man vågner op en dag og vil være bedemand? Så kan man tilmelde sig uddannelsen hos bedemandsforeningen og komme i praktik ved en godkendt bedemand. Her skal man være i et år, før man er færdiguddannet. Der kræves ingen tidligere uddannelse. Og hvis man går med en iværksætter i maven, er der gode muligheder for at blive selvstændig på længere sigt og åbne sin egen bedemandsforretning.