Kategorier
Uncategorized

5 gode råd til en ordentlig vinduespudsning

Hvordan er det nu lige, man bør pudse sine vinduer? Det kan du læse mere om her, når vi giver dig 5 gode råd til vinduespudsning.

1. Brug det rigtige grej til vinduespudsning

Svaberen fra badeværelset er ikke den bedste løsning. Derfor bør du investere i en god skraber og indvasker. Dog kan du også bruge en blød svamp eller mild børste.

2. Lav din egen sæbeblanding – undgå striber med husholdningseddike

Brug ikke rent vand til at vaske dine vinduer – kalken i vandet kan forårsage striber på ruden efterfølgende. En nem løsning til at undgå disse kalkspor er at blande vandet op med 1 deciliter husholdningseddike (ved 5 liter koldt eller varmt vand). Er dine ruder meget snavsede kan du med fordel blande 1 spsk. opvaskemiddel samt en hætte salmiakspiritus i.

3. Rengør vindueskarmen

Før du begynder vinduespudsningen, bør du rengøre vindueskarmen. Vask med klud og lidt lunken vand blandet op med universalrengøring, og tør efter med en tør klud.

4. Puds dine vinduer med de rigtige bevægelser

Når du skal vaske og pudse dine vinduer, anbefales det at du starter i det øverste venstre hjørne, og bevæger skraberen mod højre og tilbage mod venstre, mens du overlapper de tidligere baner.

5. Så ofte skal du vaske dine vinduer

Vask og vinduespudsning bør gentages 3-4 gange om året, men i nogle tilfælde, oftere. Det er fx, hvis der er meget salt eller andet skidt i luften fra brænderøg, som ophober sig.