Kategorier
Uncategorized

5 råd til gør-det-selv brolægning i haven

Skal du i gang med brolægning hjemme hos dig. Måske skal du have en sti igennem haven eller en fliseterrasse. Uanset hvad du skal lave, er det vigtigt, at det bliver lavet ordenligt, så du får et resultat, du kan være glad for. Læs med her og få 5 gode råd til gør-det-selv brolægning hjemme i din have.

Find de rigtige fliser

Du skal først finde de helt rigtige fliser. Overvej hvad de skal bruges til, så du er sikker på, at stenene fx kan holde til vægten fra en bil.

Vælg den rigtige størrelse på brolægning

Inden du går i gang med at lægge fliser, er det vigtigt, at du finder den helt rette størrelse. Undersøg hvad der er en god størrelse på eksempelvis en fliseterrasse, fliseindkørsel eller en sti igennem haven, og se hvad der passer til din have.

Vær omhyggelig med opsætning af snore

Når du har fundet ud af, hvor stort arealet skal være, skal du sætte snore op. Her er det vigtigt, at du er præcis, da det har stor betydning for det endelige resultat.

Husk pladsen til stabil- og anretningsgrus

Grav muldjordet væk og få underlaget stabiliseret med stabil- og afretningsgrus. Husk der skal være cirka 4-5 centimeter op til den vejledende snor. Lån evt. en minigraver eller en stamper, da der skal graves meget, og jorden skal stabiliseres.

Læg stenene rigtigt

Sørg herefter for at lægge stenene rigtigt. Stenene skal lægge cirka 1,5 – 2,5 cm højere end faste dele som brønddæksler eller kantsikring.

Få hjælp fra en professionel brolægger

Har du hverken tiden eller overskuddet til at kaste dig ud i et projekt med brolægning, kan du kontakte en professionel brolægger. Med en professionel fagmand på opgaven, vil du være sikker på, at du får et flot og holdbart resultat, hvor alt er, som det skal være. Mangler du en fagmand til brolægning omkring Roskilde, Greve og Ishøj, kan du kontakte JR Anlæg og haveservice, som altid står klar til at hjælpe dig.