Kategorier
Uncategorized

5 tips til at tage perfekte billeder til Instagram

I 2021 er er vi efterhånden alle blevet fotografer. Med Instagram, Facebook, Tik Tok, Pinterest og meget andet der skal passes og plejes bliver vi alle kastet ud i at skulle tage billeder af alt fra mad, til tøj, til ferier, kærester, og ikke mindst af os selv. Men hvordan tager men egentlig de bedste billeder, og endnu vigtigere, hvordan tager man de bedste billeder af en selv?

Vi har snakket med en professionel fotograf om hvordan tager de bedste billeder der virkelig skinner igennem på Instagram. Derfor har vi her på siden samlet en håndfuld gode råd til dig, der ligesom alle os andre, godt kunne trænge til at få lidt hjælp med fotograferingen.

1. Tag selfies med kameraet på bagsiden af din telefon

Det er mere intuitivt at tage billeder med front-kameraet. Her kan du tydeligt se hvordan de ser ud, og du kan prøve forskellige poseringer af og se resultatet med det samme. Men front-kameraet er næste altid langt dårligere en kameraet på der sidder på bagsiden af din telefon. Så vil du have gode billeder i høj opløsning så brug kameraet på bagsiden, og så må du ellers bare tage nogle flere billeder indtil poseringen sidder lige i skabet.

2. Brug solen

Enhver professionel fotograf vil sige til dig at belysningen er noget af det absolut vigtigste for et godt billede. Og hvilken belysning er bedre end den der kommer naturligt med solen?

Et ekstra pro-tip er at ramme “Golden-hour” som fotografer har døbt den ene time der ligger forud for, enten solopgangen, eller solnedgange. Her giver solen et smukt blødt, orange skær på himlen, og det er lige her du får taget de bedste selfies!

3. Tag billeder i kvadrat

De fleste af os har sikkert prøvet det før. Vi har taget et fedt billede, med en smuk udsigt. Kameraet har ligget vandret for at få hele horisonten med, men nu skal billedet postes på instagram, og der bliver det nu tvangsbeskåret fordi formatet er for stort til Instagram.

Billeder på instagram er altid i et kvadrat, derfor kan du ligeså godt forberede dig ved at indstille dine billeder til at blive taget i kvadrater. På den måde ved du på forhånd hvordan billedet kommet til at se ud, når det skal postes på Instagram.

4. Tag mange billeder!

Den her er meget simpel. Når du er i gang med at fotografere, så tag en masse billeder, ligesom de professionelle fotografer. Nogle gange kommer det perfekte billede ved et tilfælde, fra en tilfældig posering, eller en tilfældig vinkel. Og hvis du tager 20 billeder i stedet for 1, så er chancen for at et af dem bliver godt væsentligt større.

5. Find den rette vinkel

Leg med vinklerne! Der er ingen grund til at være stillestående som fotograf. Prøv forskellige vinkler af, med forskellige lysindfald. Prøv med et frø perspektiv, et fugle perspektiv eller hvad end du har lyst til. Man kender sjældent den perfekte vinkel før man har taget 10 billeder af den forkerte.