Kategorier
Uncategorized

De forskellige typer PCB

PCB er en praktisk forkortelse for det engelske udtryk ”Printed Circuit Board”, som på dansk hedder et printkort eller en printplade. Et printkort bruges i elektroniske produkter, og dets funktion er at realisere elektroniske kredsløb. Kredsløbet forbinder og sammenkobler elektroniske og elektriske komponenter i diverse produkter som eksempelvis i en radio eller en vindmølle.

Der er flere måder at opbygge et printkort på, og der er mange muligheder for at specialdesigne et kort, der passer lige præcis til det produkt, det skal sidde i. Det gælder både materialer, teknologier og måden kortet opbygges på.

Generelt findes der tre måder at udføre et printkort på: Enkeltsidet, dobbeltsidet eller flerlags printkort.

Typerne forklaret:

Et enkeltsidet printkort består kun af et enkelt lag substrat, også kaldet basismateriale. Her er den ene side af basismaterialet belagt med et materiale, som er en god leder for elektricitet, og her er kobber ofte brugt. Enkeltsidet printkort sidder ofte i elektronik, som ikke er alt for kompliceret, og som begyndere indenfor elektroniske konstruktioner også kan tilgå.

Dobbeltsidet printkort er mere populære end enkeltsidet kort. Her findes substratet på begge sider af kortet, som har metalledende dele og elementer, der kan fastgøres på begge sider af kortet. Det dobbeltsidet kort har huller, der kan bruges til at forbinde kredsløb på begge sider. Måden kredsløbene forbindes på, kan have betydning for, hvordan printkortet opererer.

Flerlags printkort har mulighed for mere komplekse og avancerede designs ved at gøre brug af flere lag i konstruktionen på dobbeltsidede kort.

Køb dit specialdesignede printkort hos Elprint

Hos Elprint har du helt gratis mulighed for at designe dit printkort på deres hjemmeside, for derefter at se den endelige pris, inden du er klar til at bestille. Hvis du er i tvivl om, hvilken type printkort du skal vælge, kan du kontakte Elprints dygtige medarbejdere, som kan hjælpe dig godt i gang med dit næste elektroniske produkt.