Kategorier
Uncategorized

Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

Måske din varmepumpe er ved at være slidt ned; måske du synes, din elregning er lidt for dyr, eller du godt kunne tænke dig at gøre lidt mere klimaet i det daglige? Uanset årsag har vi en løsning til dig: luft til vand varmepumpen. Denne type varmpumpe er fordelagtig for din elregning i fremtiden samtidig med, at den dæmper dit CO2-udslip i forbindelse med opvarmning af dit hjem. Men hvordan fungerer den? Det er meget simpelt – i stedet at anvende fossile brændstoffer trækker varmepumpen energi og varme ud af luften, hvorfor der er en uendelig masse energi at trække på.

En fordelagtig investering

Udover at energikilden er mere grøn, kan luften gennem varmepumpen også afkøle dit hus i de varme sommermåneder ved en teknik kaldet ”passiv afkøling” – og det er væsentligt billigere end at købe en dyr aircondition. Når du ser prisen, kan du måske lige overveje, om det er det værd, men her kommer vi med en par tips til dig: I forbindelse med opsætningen er der håndværkerfradraget at trække på, og fra 2020 kan du få et energitilskud, så du skal betale mindre. Hvor meget du får, afhænger af størrelsen på dit hus, men det er en væsentlig besparelse. Og du skal tænke på, at det er en investering: Varmepumpen kan på 5-7 år tjene sig selv ind igen – så det er værd at bruge lidt penge for at tjene dem ind igen senere.

Find en lokal forhandler

En fordel, hvis du skal investere i luft til vand varmepumpe, er at købe og få den installereret af en lokal. Hvis du bor i Århus og omegn, kan vi anbefale Østjysk Køleteknik. De kan med rolig hånd og erfaren viden guide jer igennem processen med at begynde at bruge en luft til vand varmepumpe.