Kategorier
Uncategorized

Det skal du være opmærksom på ved udendørs maling

Skal du snart have opfrisket trækværket på huset med en klat maling, eller er det ved at være tid til, at plankeværket i haven skal males? Måske du allerede lurer på vejrudsigten til, hvornår du kan klare maleropgaverne i solen, men inden du kommer for godt i gang, er der altså et par ting, der er gode at være opmærksom på, når det kommer til at skulle male udenfor. I dette indlæg giver vi dig gode råd til, hvordan du opnår de bedste resultater med udendørsmalingen.

Gode forberedelser svarer sig!

Som ved langt de fleste projekter kan det i høj grad betale sig at have gjort sig nogle gode indledende forberedelser. Hvad end du skal have lakeret gulvet eller male huset, er der én ting, vi mener, man aldrig bør gå ned på. Det kan godt ske, at det for mange er en kedelig tjans, men hvis ikke du tager dig tid til at klare en grundig rengøring, inden du går i gang med malerarbejdet, vil det altså kunne ses på det færdige resultat. Start derfor ud med at feje spindelvæv og snavs af, og lav en hurtig nedvaskning af det, du skal male.

Vejret spiller også en rolle

Selvom de fleste ville foretrække at male i bagende sol og dejligt vejr, er det faktisk ikke den bedste idé, hvis man skal give træet træbeskyttelse. Direkte sol får nemlig træbeskyttelsen til at tørre for hurtigt. Dog er det naturligvis også vigtigt, at vejret holder tørt, men lidt let overskyet vejr er faktisk det bedste at male i udenfor.

Har du det rette udstyr?

Inden du får åbnet for malingen, bør du også lige tjekke, at du har alt det nødvendige udstyr, der skal til. Hvad end du skal male træværk, facade eller noget helt tredje, er resultatet også i høj grad påvirket af, hvilket udstyr du har til rådighed. Kontakt evt. en professionel maler for at være sikker på, at du investerer i det helt rigtige.