Kategorier
Uncategorized

Det skal du vide om tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse er ikke en rar oplevelse, og opstår det gentagne gange kan det betyde et besøg hos tandlægen. Men hvorfor får man tandkødsbetændelse, og hvad kan man gøre for at undgå det?

Hvorfor får man tandkødsbetændelse?

Tegn på tandkødsbetændelse er, når det bløder fra tandkødet under tandbørstning. Der er forskellige årsager til, at man får tandkødsbetændelse:

– Dårlig mundhygiejne

– Rygning

– For meget sukker

Behandles det ikke, kan det udvikle sig til paradentose.

Hvad er paradentose?

Paradentose er tandkødsbetændelse, som har spredt sig til under knoglen under tanden, hvor betændelsen skaber dybe tandkødslommer. Det medfører på sigt, at tanden sidder løst og øger risikoen for løse tænder og dermed tab af tænder.

Hvordan undgår man tandkødsbetændelse?

Man kan gøre meget selv for at undgå tandkødsbetændelse. Det er alfa og omega med en god tandhygiejne: man skal sørge for at børste tænder dagligt samt bruge tandtråd og tandstikker. Derudover er det vigtigt at stoppe med at ryge, da rygning forringer effekten af en eventuel tandkødsbehandling.

Hvad hjælper mod tandkødsbetændelse?

Er tandkødsbetændelsen slem, kan det være nødvendigt med et besøg hos tandlægen. Find den rette tandlæge i København og få råd og vejledning til dit tandkødsproblem. Tandlægen vil foretage en grundig tandrensning og tjekke, om betændelsen har skabt for store tandkødslommer. I dette tilfælde vil det være nødvendigt med en tandkødsoperation.