Kategorier
Uncategorized

Diamantværktøj er mandens bedste ven

Diamanter er noget, som de fleste kvinder forbinder med smukke vedhæng til halskæder eller isætninger til vielsesringe. Det er jo heller ikke for sjov, at det siges, at diamanter er kvindens bedste ven. Men på trods af diamanters flotte ydre, er diamanter faktisk et utroligt stærkt materiale med en utrolig modstandskraft, der kan skære gennem både stål, beton og sten. Når man arbejder med stærke materialer som førnævnte, kræver det stor præcision og det rette værktøj, hvorfor diamantværktøj er både effektivt, præcist og sikrer altid let styring.  Det er dog ikke helt muligt at sammenligne diamantværktøj med kvinders smukke diamantsmykker, for de diamanter, der bliver anvendt til værktøj, er diamanter, der ikke er egnet til fremstilling af smykker. Diamantværktøj består derfor enten af rigtige diamanter(ikke egnet til smykker) eller af syntetiske diamanter

Hvad bruges et diamantværktøj til?


Først og fremmest består diamantværktøj af en støtteklinge, wire eller borerør og en skærekant. Skærekanten indeholder segmenter af diamanter, hvor segmenterne er en blanding af diamanter og metalpulver, der under højt tryk og meget høj temperatur arbejder sammen for at skabe de rette omstændigheder, for at værktøjet kan enten skære eller bore sig igennem forskellige meget massive materialer.  

Og værktøjet kan derfor også bruges til mange forskelligartede opgaver.  Oftest anvendes diamantværktøj mest af professionelle entreprenører, håndværkere eller maskinvirksomheder, hvor der er behov for værktøj, der er yderst kraftfuldt. Det er både opgaver, hvor der er behov diamantværktøj så som savklinger, borekroner, wirer og slibeværktøj. I mange tilfælde støder brugerne af diamantværktøj også på opgaver, hvor de skal anvende speciallavet værktøj til at klare en opgave. Derfor tilbyder mange udbydere af diamantværktøj også at specialfremstille værktøjet til netop brugerens opgave.   

Diamantværktøj anvendes især til flise- og stensavning og savning eller boring i andre meget hårde materialer. Det er muligt at vælge mellem en våd-eller tørklinge. Valg af klinge er ofte en præferencesag for den enkelte bruger. Men det er alligevel vigtigt at påpege, hvad forskellene er, så derfor uddybes det her: En vådkling anvendes altid sammen med vand og er specielt at foretrække, når man skal skære dybt fordi vandet er med til at nedkøle klingen. En tørkling er meget populære til kapsave, og kan både anvendes uden vand eller med vand. En våd klinge, hvad end det er vådklinge eller en våd tørklinge, er oftest også foretrukket, fordi det kan være med til at holde støvniveauet nede. 

Vedligeholdelse af et diamantværktøj

Den bedste måde at sikre en lang levetid på ens diamantværktøj, er ved at sikre sig, at man har nok viden om værktøjet og opgaven, man skal bruge værktøjet til. Et par gode råd er derfor følgende:

  • Misbrug ikke værktøjet og anvend kun værktøjet til de opgaver, den er beregnet til.
  • Husk at servicere værktøjet jævnligt ved at sikre at alle dele af værktøjet er intakt – både i forhold til vedligeholdelse men også af sikkerhedshensyn.
  • Sørg for at værktøjet er rent inden brug og også efter brug, så eventuelt skidt ikke ødelægger værktøjet eller forpurrer opgaven.

Sikkerhedsforhold man bør være opmærksom på Når man arbejder med så kraftfuldt værktøj, er det meget vigtigt, at du og dine medarbejdere anvender det rette sikkerhedsudstyr både læderhandsker, arbejdsstøvler, beskyttelse til øjne og øre og ansigtsmasker. Derudover skal man heller aldrig lade uerfarne medarbejdere betjene diamantværktøjet. Medarbejdere, der betjener værktøjet, bør altid være erfarne, ansvarsfulde og trænet i at betjene værktøjet.