Kategorier
Uncategorized

Fordele og ulemper ved laminatgulve

Laminatgulve er karakteriseret ved at bestå af flere lag, hvor det øverste lag imiterer et andet materiale, hvilket oftest er træ.

Af det nedenstående fremgår en række fordele, der er forbundet med at vælge laminatgulv:

  • Pris
  • Design
  • Rengøring
  • Installation

I forhold til markedets andre muligheder er laminatgulve et af de billigere alternativer. Grunden til den lave pris skal findes i gulvets komposition og produktion.

Det skal også bemærkes, at der findes en lang række forskellige designs af laminatgulve, hvorfor denne type gulv er en god mulighed for at dekorere ens hjem med flere forskellige gulve, uden det skal koste en formue.

Hvis du ikke hører blandt dem, der har lyst til at bruge tid og penge på rengøring i forhold til at polere eller vokse gulvet, er laminatgulvet et glimrende alternativ for dig. Gulvet skal blot rengøres med en fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel. Du skal dog være opmærksom på, at det kan skade dit laminatgulv, hvis du benytter rengøringsmiddel på det, der ikke er beregnet til det.

Gulvet er også let at installere, hvorfor det kan gøres hurtigt. Derfor skal du vælge laminatgulvet, hvis du overvejer et hurtigt skift af dit gulv derhjemme.

Der er også nogle ulemper forbundet med gulvet:

  • Skader kan ikke laves
  • Ikke optimale til badeværelser og køkkener

Hvis der først er opstået en skade på dit laminatgulv som eksempelvis et hul, kan dette altså ikke laves ved at nedslibe eller påføre produkter, der ellers kunne benyttes i forbindelse med reparation af gulv. Af denne grund skal den ødelagte del udskiftes med et nyt stykke, men hvis gulvet er gammelt, er det ikke sikkert, at netop dit design er på markedet, hvorfor du kan blive nødt til at skifte det hele.

Idet laminatgulvene ikke særlig godt kan modstå fugt, er de heller ikke optimale til badeværelser, og denne type gulv er derfor ikke optimal til dig, som ønsker det samme gulv i hele din bolig.

Kontakt en forhandler af laminatgulve Hvis du på baggrund af det ovenstående godt kunne tænke dig et laminatgulv til din bolig, kan du kontakte KA Gulvservice, der er eksperter i laminatgulv og har et bredt sortiment af laminatgulve.