Kategorier
Uncategorized

Giv brylluppet noget personligt – hav et havebryllup

I gamle dage var det typisk at afholde brylluppet i en kirke. Så kom muligheden for at få en vielse på rådhuset. Herefter er det typisk tid til den store fest, hvor det for de flestes vedkommende bliver afholdt på et hotel med catering. Men ligesom vielser har rykket sig, så har den efterfølgende fest også fået nye muligheder. Du kan holde den på stranden, i skoven og faktisk hjemme hos dig selv. Hvis du får fat i en teltudlejning, sætter teltet op, har du ikke andet end frihed til selv at vælge, hvordan den store dag skal se ud for dig, din elskede og jeres gæster.

Vejret er ikke den store bekymring

Hvis du har hørt om havefester og bekymringer, er det altid vejret, der kommer op. Vejret bestemmer, om haven er til at nyde på den store dag eller ej. Dog er det ikke nødvendigvis sandt – telte fra en teltudlejning leveres typisk med trægulv, så du altid har et tørt underlag og et dække, så alle forbliver tørre. Du kan heldigvis også få plads til alle gæsterne, hvis du får et telt i den rigtige størrelse. Hvis det er den eneste bekymring, du har, så giver vi dig her et par stykker mere samt løsninger, så du til gengæld har overskud til det sjove – fordi hvad kan man gøre med mad og toilet? Maden kan enten være en 3-retters menu som catering eller en større buffet, så alle kan få lige den mad, de kunne tænke sig. Det er et mindre problem, men det er ikke så godt, hvis der kun er ét toilet til en stor forsamling mennesker. Alternativt kan du leje en toiletvogn eller to, så folk ikke behøver stå i kø for at gøre det, der skal gøres.

Frie rammer for festen

Nu hvor vi har fortalt noget om de værste bekymringer, har jeg kun et spørgsmål til dig: hvordan skal dit bryllup se ud? Nu er du ikke længere begrænset af et lokales regler. Du kan sørge for egne blomsterarrangementer, lave sjove lyseffekter, sørge for et dansegulv til sent om natten og, hvis vejret er godt, have en masse aktiviteter dine gæster kan lege med. Hele haven kan laves om til en kæmpe legeplads, hvor alle har frie rammer til at gå ture, snakke løs, danse eller lignende, hvis bare du har gennemtænkt, hvordan rammerne skal være for arrangementet. Det eneste, du nok skal være opmærksom på, er dine naboer. Skal festen holde til langt ud på natten, er det nok en god ide at advare dem på forhånd – med mindre de allerede er inviteret med.

Det eneste, som ikke kan laves om, er behovet for et havetelt. Hvor meget plads du har brug for, og hvor meget din have kan rumme, er parametre, som kun du har styr på. Der er heldigvis telte til alle typer have og alle slags formål, så du kan bare kontakte den lokale teltudlejning, sætte teltet op, og så er du klar til at holde en fest, som du kan tænke nostalgisk tilbage på flere år efter.