Kategorier
Uncategorized

Gode grunde til, at din bil skal få en undervognsbehandling

Hvad er en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling indebærer, at bilens mekaniske dele beskyttes mod rust. Mange biler er ikke skabt til det danske klima, hvorfor det er en god idé at rustbeskytte bilen fra start af. Når du køber en bil, hvad end den er brugt eller splinterny, er det vigtigt, at den kommer til undervognsbehandling fra start, så den beskyttes mod rust hurtigst muligt.

Derfor er rustbeskyttelse en god idé

  • Man forlænger bilens levetid med rustbeskyttelse
  • Bilens gensalgsværdi er højere, end hvis den ikke er blevet rustbehandlet
  • Bilen er sikrere at køre i
  • Det bliver nemmere at sælge bilen privat, hvis den er rustbeskyttet
  • Færre omkostninger i forbindelse med rustrelaterede reparationer

Økonomi – kan det betale sig?

Både-og. Hvis du planlægger at have bilen mere end 3 år, vil du på sigt få stor glæde af en grundig undervognsbehandling og rustbeskyttelse. Dog er det ikke interessant for din biløkonomi, hvis du overvejer at sælge bilen igen allerede efter 1-2 år – det er naturligvis altid godt for bilen med rustbeskyttelse, og den er mere attraktiv, når den skal sælges, men økonomisk er det først efter 3 år, man kan mærke fordelene.

Så ofte skal bilen have en rustbeskyttelse

Det afhænger af bilens model samt anvendelse, hvor ofte den har brug for en rustbeskyttelse. Man bør derfor rådføre sig med en fagperson, fx en mekaniker, som kan vurdere, om den skal rustbeskyttes. Det anbefales, at man får et undervognstjek hvert andet år, hvor det vurderes om det er nødvendigt med rustbehandling.