Kategorier
Uncategorized

Gode råd til vedligeholdelse af afløb

De typiske årsager ved stoppet afløb

Oftest er et stoppet afløb menneskeskabt. Hvis din køkkenvask er stoppet, skyldes det nok madrester, fedrester, kaffegrums eller andre ting, der har sat sig fast i vandlåsen. I badeværelset kan det være sæberester og hårrester, der blokerer vandlåsen. Toilettets afløb kan også være stoppet, og det kan eksempelvis være, hvis der smides tamponer eller vatrondeller i toilettet i stedet for i skraldespanden. Alt i alt, skal alle de ting, der ikke umiddelbart lyder som god idé at putte i afløbet, faktisk ikke puttes deri.

Dog er der også nogle ting såsom hårrester o.a., man ikke kan undgå kommer ned i afløbet. Derfor er det vigtigt at vedligeholde afløbet regelmæssigt.

Sådan vedligeholder du dit afløb

Først, kan det være en rigtig god idé et par gange om måneden at hælde 1-2 liter vand i afløbet. Det vil nemlig være med til at skylle skidt og fedt væk. Hvis dit afløb stadig er stoppet, kan det være nødvendigt at anvende en svupper eller kemiske midler så som klorin, kaustisk soda og afløbsrens til at fjerne skidtet i afløbet. Det skal du dog være varsom med, da det godt kan ødelægge afløbsrørene. Husmortricket med bagepulver, salt og lidt eddike kan også være værd at prøve. Hvis det er helt galt kan det være nødvendigt med professionel kloakservice.

Men inden man når derud, bør man bare passe på sit afløb og ikke putte ting i afløbet, som ikke passer sig deri eller som kan forårsage stoppelse af afløbet.