Kategorier
Uncategorized

Gode tips til dig, der skal gøre bilen ren

Bilen er de flestes foretrukne transportmiddel, hvorfor den ofte bliver hyppigt brugt. Som konsekvens heraf har bilen en tendens til at blive beskidt – både inden- og udendørs, hvis den ikke bliver rengjort med jævne mellemrum. Dette behøver ikke nødvendigvis være dyrt og tage lang tid, og hvis du følger følgende tips, kan du komme langt.

Sådan skal du gøre

Det første skidt i processen for rengøringen af din bil er at støvsuge bilen. Du kender nok allerede til det faktum, at støvsugerens lange mundstykke kan være årsag til mirakler, når det kommer til støvsugningen af bilen, hvor det kan komme ned i revner, du ikke engang vidste, var beskidte.

Efter støvsugning skal din bil aftørres. Både bilværksteder og supermarkeder har masser af specielle rengøringsmidler til bilrengøringen, som de sælger, men disse er i virkeligheden ikke nødvendige for at opnå en ren bil. Du kan blot vælge at bruge ganske normal universelt rengøringsmiddel, der har en mild opløsning.

For at undgå plamager og plettede overflader kan du vælge at benytte den våde klud først og dernæst tørre efter med en tør klud, da støvet i bilen i nogle tilfælde kan være lidt fedtagtigt.

Hvis du ønsker at opfriske sæderne i din bil, skal du fortsætte med at læse.

Hvis du har lædersæder i bilen, kan du med fordel anvende sæbespåner, der kan pleje skinnet. Du skal gøre således, at du opløser sæbespånerne i lunt vand, hvilket vil have den bedste effekt.

Hvis du derimod er ejer af en bil med stofsæder, kan det være fordelagtigt for dig at lave dit eget rensesum. Dette kan du gøre ved at tage dit eget vand og komme lidt opvaskemiddel i. Herefter pisker du dette op med en håndmixer, hvilket giver dig et rigtig fint renseskum til dine stofsæder. Det er dog vigtigt at bemærke, at det er skummet, og ikke vandet, du skal bruge, da vandet godt kan lave skjolder, hvis det trænger ind i sæderne.

For at sætte prikken over i’et på rengøringen kører du afslutningsvist bilen i vaskehal, hvis du er til den lette løsning. Alternativt kan du også vælge selv at stå for rengøringen af bilen udendørs, hvis du gerne vil spare pengene.