Kategorier
Uncategorized

Gør-det-selv – brolægning

Er du bekendt med, hvordan brolægning egentlig udføres? Det kan være en belastende disciplin for kroppen og kræver derfor en god fysisk at stå imod med. Med andre ord kommer man ikke sovende til brolægning, men alene tanken om en nyanlagt terrasse kan også give al den energi, du behøver for at komme i gang med projektet. I store træk består brolægning af et bærelag af komprimeret grus, et afretningslag og slutteligt er laget med de fliser eller sten, du har valgt til projektet.

Det skal du huske, inden du giver dig i kast med brolægning

Først og fremmest bør du udregne arealet på det område, der skal have ny terrasse eller udgøre din nye indkørsel. F.eks. bør en indkørsel være ca. 1 meter bredere på hver side af bilen, og for at du rent faktisk skal kunne nyde din nye terrasse med havemøbler på, bør denne ikke være mindre end 4 gange 4 meter.

Værktøj og maskiner til brolægning

Sikkerhed er en dyd – og det gælder også brolægning. Husk sikkerhedssko for at undgå skader og det anbefales derudover, at du bruger maske, når du skærer fliser. En god huskeregel er også at give dine naboer en melding om eventuel støj, snavs eller fare, hvis du bruger en minigraver.