Kategorier
Uncategorized

Gulvafslibning eller Gulvafhøvling?

Står du i en situation hvor der er behov for at få nyt liv i dit gamle trægulv så har du sikkert stillet dig selv spørgsmålet “skal jeg bruge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?” Og i samme tankestrøm har du sikkert tænkt “hvad er forskellen egentlig på de to former for gulvbehandling?”

Gulvafslibning

Forskellen på de to typer er egentlig meget lige til. Ved en gulvafslibning sliber du gulvet. En gulvafslibning bruges derfor ofte ved gulve der har store tydelige ridser, eller ujævnheder i gulvets farve. Gulvafslibning er nemlig en mindre omfattende behandling hvor man bare sliber overfladen på træet med nogle få millimeter, så den betrådte overflader bliver som ny. En Gulvafslibning er derfor en rigtig god behandling hvis målet med opgaven er at bringe nyt liv til gulve, eller som værn med ridser og riller.

Gulvafhøvling

En gulvafhøvling derimod er en mere omfattende proces hvor gulvet bliver høvlet længere ned. En gulvafhøvling er derfor typisk en behandling man vil give gulve der virkelig trænger at blive udjævnet. Altså fjerner man langt mere af gulvet ved en afhøvling, og det er derfor ikke hensigtsfuldt at give gulvet mange af disse behandlinger.

Hvad skal du så vælge?

Mange gulvmænd vil mene, at gulvafhøvlingen er et fortidslevn. I dag har vi forfinet vores teknikker indenfor gulvafslibning, og vi kan derfor næsten få samme flotte resultat ved en gulvafslibning, som ved en gulvafhøvling. Dog uden at skulle skralle nær så meget af gulvet af i processen.

Men denne analogi er ikke helt korrekt. Der stadig opstå situationer hvor en gulvafhøvling er den foretrukne metode. Er der kommet meget spartelmasse på gulvet, eller andre ting der gør at gulvet virkelig har ledet, så er det bedre bare at få høvlet det hele ned, så trægulvet står som fuldstændig nyt. Dog vil vi altid råde folk til at kontakte et professionelt Gulvfirma der kan rådgive videre omkring hvilken behandling jeres gulv har brugt for.