Kategorier
Uncategorized

Hvad er CEE-stik?

”CEE” kommer af navnet på en tysk international kommission, nemlig IECEE-kommissionen,

som siden 1929 har udarbejdet regelsæt for elektrisk materiel. Dermed bliver denne betegnelse en forsikring for kvalitet inden for elektrisk materiel. Der findes flere forskellige slags CEE-materiel såsom:

  • CEE-stik – herunder stikpropper og vægstikdåser
  • Forlængerled
  • Vægudtag
  • Vægindtag

Mange CEE-stik, -stikpropper og -forlængerled findes i varianter til brug ved 16A, 32A og 125A.

Det er også muligt at få CEE-produkter, der kombinerer forskellige typer af stik, så man slipper for alt for mange udskiftninger af kabler. 

Hvor bruger man CEE-stik?

CEE-stik- og materiel bruger man på steder, hvor der er behov for en stor elektrisk udtagning – fx på byggepladser og i industrien, når man skal tilslutte maskinanlæg. CEE-stik kan også bruges til at forsyne campingvogne med strøm, eller til diverse events, hvor der er gang i meget lys og lyd på én gang. Med andre ord, så anvender man CEE-stik på steder, hvor der er behov for en stærk og stabil strømforsyning. CEE-stik karakteriseres ofte ved deres blå og røde farver på dæklåget, og det er ikke tilfældigt, hvilken farve de har. Farven blå indikerer, at CEE-stikket anvendes ved spændingsområder på 200-250 V og den røde farve bruges ved spændingsområder på 380-480 V. CEE-stik med blåt dæklåg kan, alt efter formålet, bruges i hjemmet, mens CEE-stik med rødt dæklåg bruges på steder med stærkere strømføring. Det er ofte professionelle fagfolk, der anvender det røde CEE-stik.

Forhandler af CEE-stik- og materiel

Med en hurtig internetsøgning, kan ma finde flere forhandlere af CEE-produkter. En af dem er Elteco som forhandler CEE-stik- og materiel fra PCE i Østrig, som har mange års erfaring med at udvikle godkendt elektroteknisk udstyr til byggebranchen og andet industri.