Kategorier
Uncategorized

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Funktionaliteten af en luft til vand varmepumpe ligger lidt i betegnelsen. Det er nemlig en pumpe, som genanvender varmen i luften uden for til at opvarme både din bolig og dit brugsvand. Den fungerer således, at den er forbundet til dit centralvarmesystem, der så sørger for, at radiatorerne kan forsyne dig med varme. Samt kan du få varmt vand i hanerne fra varmtvandsbeholderen.  Luft til vand varmepumpen er derfor et rigtig godt alternativ til opvarmning med oliefyr, naturgas eller fjernvarme. Det er nemlig en mere økonomisk og bæredygtig løsning.

Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

  • Hvis du har et gammelt oliefyr eller gasfyr, så kan du hente en rigtig stor besparelse på din varmeregning, hvis du skifter til en luft til vand varmepumpe. Du kan spare op til halvdelen af din varmeregning!
  • Du støtter den grønne omstilling, hvis du skifter dit gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe.
  • Varmepumpen har en lang levetid, så investeringen er hurtigt tjent ind igen efter et par år.
  • Det er en totalløsning, der både opvarmer brugsvand og din bolig.
  • Varmepumpen har en lav grad af vedligehold og passer sig selv, uden at du skal bruge tid på at sikre, at den virker.
  • Sidst, så er luft til vand varmepumpen velegnet som varmekilde til helårsboliger og ikke kun sommer- eller fritidshuse.

Sådan foregår installationen af varmepumpen Hvis du har besluttet dig for at en luft til vand varmepumpe skal være varmekilde til din bolig, så er det første skridt at kontakte din lokale VVS-installatør. Installatøren hjælper først med at fjerne det eksisterende anlæg, og sætter så både udedelen og indedelen af din nye varmepumpe op. Installationen vil tage op til to dage.