Kategorier
Uncategorized

Hvad er en septiktank og hvornår skal man tømme den?

Septiktanken er en container for kloakkens affald

Der er flere forskellige ord for septiktank. Men uanset hvad den kaldes, så har den én og samme funktion nemlig at holde på slam, papir og andet affald, som kommer fra kloakkens udledte spildevand. Det er i den forstand en lille container, der sørger for, at der ikke opstår unødige kloakeringsproblemer. Fordi det er en lille container eller en tank, som ordet fortæller, så er det også vigtigt, at den bliver tømt, så der er plads til nyt affald.

Husk den årlige tømning af septiktanken

Årlig tømning af septiktank er en klar anbefaling, så den ikke når at blive overfyldt. På den måde er der hele tiden plads til nyt slam, papir og affald. Derudover sikrer en tømning af septiktanken også, at den fungerer mere effektivt, når den tømmes regelmæssigt. I dag er en septiktank ikke så udbredt ved helårshuse. Men de er især at finde ved sommerhuse. Derfor er det også endnu vigtigere, at du husker at få et årligt tjek af septiktanken i kloakken ved dit sommerhus, så du eller dine sommerhusgæster ikke pludseligt får en ubehagelig overraskelse, hvis tanken viser sig at være overfyldt. 

Få hjælp til tømning af din septiktank

Når du skal have foretaget dit årlige tjek eller tømning, så er det altid en god idé at kontakte din lokale kloaksevice. Hvis du bor i Midtjylland, står Midtjysk Kloakservice klar til at hjælpe med at tømme din septiktank. Udover det årlige tjek er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvis din tank begynder at udskille affald, for så kan det enten være en indikation på at den er overfyldt, eller at den måske er i stykker. I sådanne tilfælde bør du også altid kontakte din lokale kloakservice.