Kategorier
Uncategorized

Hvad er forskellen på en anlægsgartner og en gartner?

Hvad er en anlægsgartner?

Mange kan måske komme til at forveksle de to termer, men en anlægsgartner og en gartner laver ikke helt det samme. En anlægsgartner står nemlig for både de små og store opgaver. F.eks. kan anlægsgartneren stå for at lægge en flot indkørsel, en smuk sti gennem haven, skabe en flot terrasse eller dam. Anlægsgartneren kan altså arbejde med mere end planterne og at få grønt på fingrene, da de kan stå for forskellige strukturelle elementer i haven. Anlægsgartneren kan altså rådgive om design, men skal dog heller ikke forveksles med en anlægsdesigner!

Forskellen på en anlægsgartner og anlægsdesigner

En anlægsdesigner ligger et sted mellem gartneren og anlægsgartneren. En anlægsdesigner står nemlig for at skabe det overordnede koncept for et naturrum: de fokuserer på alle planer og designs udendørs, som gælder både i det private og offentlige. Da de er specialiseret på både planter, økosystemer og udendørsrum, men også viden om arkitektur, kan en anlægsdesigner (også kaldt landskabsarkitekt) planlægge og specificere design og placering af bygninger, legepladser, gangbroer mm. Anlægsdesigneren kan stå for det overordnede projekt, og skabe det ønskede koncept, hvorefter henholdsvis anlægsgartneren og gartneren med andre kan realisere koncepterne.

Forskellen på en anlægsgartner og gartner

Gartneren er eksperten på dine planter, der vedligeholder dem i mange år i nu. De holder styr på dine græsplæner, planter og bede i både det offentlige og private rum. Det er altid god ide at få fat på en gartner, når der allerede er etableret et grønt område, da de kan hjælpe med at vedligeholde det og oprydde der. Alt fra gravearbejde, græsslåning, lugning, plantearbejde, hækkeklipning mm. kan gartneren stå for. Sådan er du sikker på, at det grønne område vedligeholder sit udseende i mange år i nu, og det grønne område har det sundt og godt. Det er også muligt at spørge sin gartner om rådgivning, da de ofte også kan hjælpe med at finde de rette planter, der passer bedst i forskellige typer haver, så du kan opnå de resultater, som du leder efter. Anlægsgartneren kan også stå for nogle af de mindre opgaver, såsom vedligeholdelsen af dine planter og grønt, men de kan også stå for de større opgaver. Det kan være at fælde et træ, lægge en terrasse, opsætte et hegn, raftehegn eller planteværk. Din anlægsgartner kan altså hjælpe med at vedligeholde sundheden af dine planter, men også rådgive og hjælpe med strukturelle elementer, der kan få det rette design frem, i din have, som du ønsker dig.