Kategorier
Uncategorized

Hvad er fysioterapi?

Værd at vide om fysioterapi

Fysioterapi indebærer mange forskellige måder at arbejde med kroppen på, fællesnævneren for dem alle er, at det er en måde at arbejde med menneskets bevægeapparat på, så det fungerer optimalt. Fysioterapi kan både bruges forebyggende og når skaden har ramt dig, og man arbejder inden for fysioterapien både med kroppens muskler, led, knogler og nervesystem, skulle der være noget i klemme her.

Selvom alle fysioterapeuter er uddannede inden for samme felt, kan der alligevel være forskellige tilgange til, hvordan der arbejdes med kroppen. Derfor findes der også forskellige behandlingsformer, alt efter hvad din fysioterapeut mener, der er vigtigt at lægge vægt på, og netop derfor kan du også have hørt om forskellige måder at gå til fysioterapeut på.

Behandlingsformer ved fysioterapi

Indenfor fysioterapien bruges der primært to forskellige behandlingsmetoder, hvor disse nogle gange er mere eller mindre adskilte. Nogle fysioterapeuter gør meget brug af mobilisering- og manipulationsteknikker, der kan føle som en slags massage, der skal forbedre mobiliteten i dine muskler, led og i dit bindevæv. Andre fysioterapeuter har mere fokus på, at man som klient selv skal gøre arbejdet for at mærke en bedring og dette kommer igennem træningsøvelser af de pågældende muskler og led. Her gennemgår du som klient træningsprogrammet med din fysioterapeut, og så er det meningen, at du selv skal lave dem derhjemme. Andre fysioterapeuter igen gør brug af en kombination af disse to teknikker.

Erfaren fysioterapeut i Jylland

Brørup Fysioterapi er en moderne fysioterapeutisk klinik med plads til både individuel genoptræning samt holdtræningstilbud, hvor du sammen med andre kan få styrket din krop. Klinikken tilbyder en række forskellige behandlingstilbud med fokus på bestemte gængse problemstillinger, så du kan vælge lige dét program, der passer til dig og din krop, og hvad end det drejer sig om knæprogrammet GLA:D, TRX, efterfødselstræning eller noget helt tredje, er klinikkens fysioterapeuter klar til at vise dig vejen.