Kategorier
Uncategorized

Hvad er pilotrørsboring og mikrotunnelering?

Pilotrørsboring og mikrotunnelering og er et alternativ til dig, der ønsker at undgå et større gravearbejde. Årsagerne til dette kan både være, at du ikke vil forstyrre det omkringliggende miljø og samtidig opnå nogle af de omkostningsbesparende fordele, der er forbundet med metoderne.

Mikrotunnerlering og pilotrørsboring er udviklet til præcisionsgennempresning af eksempelvis beton-, stål og glasfiberrør. I områder med tæt bebyggelse og trafik er det typisk meget problematisk at grave, hvorfor mikrotunnelering og pilotrørsboring er meget velegnede og brugbare metoder. Disse metoder er også velegnede ved opgaver såsom underføringer under kanaler, bygninger m.m., hvor opgravning er udelukket. Også hvis det var planen, at der skulle foretages gravearbejde ved en togstrækning eksempelvis, kan der gøres brug af mikrotunnelering.

Opnå høj præcision med pilotrørsboring

Når der stilles høje præcisionskrav til opgaver, foretages pilotrørsboring. I borehovedet monteres optik, der lyser gennem en skydeskive. Bag boremaskinen placeres et kamera, der kan optage gennem et 5 cm hul i pilotrøret. Kameraet er tilsluttet en monitor, som borepiloten kan styre efter. Man taler om, at pilotrørsboring kan gennemføres med en nøjagtighed, der ligger inden for 2-4 cm præcision på 100 meters afstand.

Kontakt en ekspert

Hvis du står med en opgave, hvor enten pilotrørsboring eller mikrotunnelering er en ideel metode at benytte, har Danboring A/S mere end 25 års erfaring inden for graveopgaver, hvorfor du er sikret, at arbejdet vil blive udført på rigtig og professionel vis.