Kategorier
Uncategorized

Hvad er svejsning?

Svejsning er en stabil måde at skabe en samling mellem metaller. I stedet for at indsætte ekstra plader og materialer bliver selve metallerne fusioneret ved deres kerne. Det sker ved, at alle metallerne bliver opvarmet til deres enkelte smeltepunkt, hvorefter det er muligt at sammensætte metallerne til ét stykke. Den samme proces kan også foregå ved plastic og lignende materialer. Hvis du har et behov for en stærkere binding og et bedre fundament for din konstruktion, er svejsning både et mere sikkert og stærkere valg end andre typer. Fordelen er, at der ikke er behov for et mellemled mellem materialerne, fordi der sker en direkte forbindelse.

Afhængig af hvilken type smedearbejde du har brug for, findes der forskellige svejsemetoder. De ender alle sammen med at opvarme materialet, men måden de gør det på, er forskellig.

  • MMA-svejsning er den mest velkendte metode, som bruges til udendørs arbejdsarealer og lignende, hvor tilgængelighed er fokus.
  • TIG-svejsning er et en finere metode, hvor smedearbejdet tager længere tid end både MMA og MIG/MAG. Fordelen er dog, at samlingen er finere, hvorfor den ikke er lige så tydelig.
  • MIG/MAG-svejsning er en alsidig metode, hvor beskyttelsesgas og opvarmer direkte rammer mettallet.

Uanset hvad du skal have lavet, er det derfor værd at overveje, hvordan det endelige smedearbejde skal se ud, fordi de har hver deres fordele og ulemper.