Kategorier
Uncategorized

Hvad indebærer et el-tjek?

Hvad er et el-tjek?

Måske du allerede godt ved, hvad et el-tjek er, og hvad det indebærer, men hvis ikke du gør, er der måske endnu større grund til at læse med videre og blandt andet finde ud af, hvilke konsekvenser manglende el-tjek kan have. Måske du endda finde ud af, at det er ved at være på tide, at du selv bestiller et el-tjek af din bolig.

Kort og godt er et el-tjek en undersøgelse af dine el-installationers tilstand. Hvad det så mere bestemt indebærer, kan i høj grad variere. Somme tider kan skader på el-installationerne kræve flere videregående tests og undersøgelser, og andre gange kan et el-tjek afdække ulovlige el-installationer, der kræver udskiftning.

Derfor er jævnlige el-tjek vigtige

Som regel bliver der lavet el-tjek, når du enten skal købe eller sælge et hus. Det nylige tjek vil nemlig være baggrund for ejerskifteforsikringen, der skal tegnes i forbindelse med huskøbet. Dog kan der i nogle tilfælde være andre grunde til at få foretaget et el-tjek. Alene det, at det er længe siden sidste el-tjek, kan være en glimrende grund til at få dine el-installationer undersøgt.

Først og fremmest er den bedste grund til at få sine el-installationer undersøgt, at man herved får tjekket sin boligs tilstand, hvad angår el. Det vil sige, at man ved udeblivende el-tjek kan risikere eventuelle skader eller ulovlige el-installationer, der går uopdagede hen. Hvis du i længere tid har haft ulovlige eller dårlige el-installationer, der forårsager skader, kan du i værste fald risikere, at din forsikring ikke vil dække disse, da du ikke har fået foretaget de nødvendige el-tjek. Undgå ubehagelige overraskelser og kontakt en autoriseret el-installatør til at stå for dit el-tjek.

Hvad koster et el-tjek?

Prisen på et el-tjek vil i høj grad variere efter opgavens omfang samt eventuelle efterfølgende udgifter, hvis der opdages ting på el-installationerne, der skal udbedres. Vi mener dog bestemt, at et el-tjek er hele investeringen værd.