Kategorier
Uncategorized

Hvad koster et nyt badeværelse?

Når det kommer til badeværelset, taler man ofte om, at det husets dyreste rum, hvilket både gælder, når der skal bygges nyt, eller der skal bygges om, hvilket hænger sammen med, at der er høje krav til materialer og udførsel, eftersom rummet både bliver udsat for vand og fugt.

Af det nedenstående fremgår en oversigt over de trin i processen, som du skal igennem i forbindelse med bygning af et nyt badeværelse:

  • Planlægningsfasen: Hvornår skal badeværelset se ud, pris, forsikring og aftale med håndværker
  • Den praktiske udførsel: Håndværkerne udfører arbejdet, ikke i vilkårlig rækkefølge
  • Afleveringsforretning: En bytteteknisk gennemgang skal hjælpe med at vurdere, om der er fejl og mangler

I planlægningsfasen er det vigtigt at stille sig selv nogle afgørende spørgsmål og finde ud af, om badeværelset skal gennem en grundlæggende renovering, eller det eksisterende badeværelse bare skal forbedres en smule. Du skal herefter tage stilling til en lang række faktorer i planlægningsfasen:

  • Valg af rådgivere
  • Overslag på pris
  • Budget og afklaring med banken
  • Tilbud og aftaler med håndværkere
  • Forsikring
  • Valg af materialer og installationer

Når du har alle disse faktorer på plads, kan den næste fase påbegyndes, hvilken er selve renoveringen af badeværelset.

Budgetoverblik for badeværelset

I forhold til budgettet for badeværelset må du stille alle udgifter op for at se, hvad cirkaprisen for projektet er. I starten bliver du nødt til at arbejde ud fra overslagspriser, men jo længere du kommer ind i projektet, jo mere præcist kan dit budget blive.

Optimalt set er det fornuftigt at tale med banken tidligt i processen for at høre nærmere om, hvilke begrænsninger du har på projektet. Derudover er det også vigtigt at have i mente, at byggeprojekter har en tendens til at overskride den budgetbegræsning, man har valgt fra start, hvorfor en tommelfingerregel siger, at det er en god ide at afsætte et beløb på 10-15% af projektets samlede pris til uforudsete udgifter.

Kontakt en fagmand

Hvis du skal bygge et nyt badeværelse, skal du have fat i en fagmand, der har de rette kompetencer og evner til at udføre arbejdet. Dahl & Graversens Murerfirma, der er et erfarent murerfirma med beliggenhed i Thisted, har den rette know-how og sans for kvalitet i forbindelse med renovering af badeværelse, hvorfor du ikke skal tøve med at kontakte virksomheden i den forbindelse.