Kategorier
Uncategorized

Hvilke høreapparater findes der?

Der findes forskellige typer af høreapparater, hvilket denne artikel vil kigge nærmere på.

Bag-øret høreapparat (BTE-apparat)

Et bag-øret høreapparat er, som det ligger i navnet, kendetegnet ved at sidde bag øret. En silikoneslange forbinder ørehængeren med øreproppen, som er placeret i øret. Den øreprop, som den individuelle har, er tilpasset omfanget af høretabet. Bag-øret høreapparater bruges primært, hvis der er tale om større høretab, hvor du altid vil få telespole, volumenknap og programknap. Nogle modeller er endda kompatible med bluetooth, hvilket gør det muligt at få lyden fra en mobiltelefon direkte ind i høreapparatet, hvis du tilkøber en trådløs enhed.

I-øret høreapparat

Et i-øret høreapparat sidder inde i selve øret, hvorved det lukker øregangen. Af i-øre høreapparater findes følgende typer:

  • CIC-typen
  • ITE-typen

CIC-typen er kendetegnet ved at sidde i selve øregangen. Fordelen ved dette er, at det næsten ikke er synligt. Denne type er så lille, som øregangen tillader det, hvorfor der ikke er nogen brugerfunktioner, men hvis du ønsker det, kan du vælge at få en fjernbetjening til høreapparatet.

ITE-typen fylder i modsætning til CIC-typen forholdsvist meget i øret og kan fås med to mikrofoner, hvilket giver en bedre taleforståelse under samtale i støjende omgivelser. Til ITE-typen kan du vælge at få nogle brugerfunktioner såsom programskifter, telespole og volumenkontrol.

Åben løsning

Ved en åben løsning er der tale om et høreapparat, der sidder bagved øret med en meget lille slange ind i øret. Fordelen ved denne type er, at den ikke lukker øret helt til, hvorfor man undgår okklusionseffekten, når man taler.