Kategorier
Uncategorized

Hvilke VVS opgaver må du selv lave derhjemme?

Hvis du er husets handy-man eller -woman, er det ofte fristende at klare de håndværksmæssige opgaver selv. Men når det drejer sig om VVS arbejde, er det ikke alt, som du bør give dig i kast med på egen hånd.

Omfattende VVS kræver en VVS-installatør

Det giver måske sig selv, men du bør ikke klare de mere omfattende og krævende VVS opgaver selv. Etablering af helt nye installationer og montering af varmepumper er eksempler på opgaver, der ganske enkelt er så komplicerede, at en professionel VVS-installatør er påkrævet.

Det er vigtigt, at du har en realistisk tilgang til VVS opgaverne i dit hjem. Det skal forstås på den måde, at du skal kende dine egne begrænsninger. Ved en lang række opgaver er det endda lovpligtigt at have en uddannet VVS’er tilknyttet. Hvis du alligevel påtager dig opgaven selv, er du ikke forsikret, hvis noget går galt.

Disse VVS opgaver, må du selv klare

De simple VVS opgaver kan du imidlertid roligt tage dig af. Drømmer du for eksempel om at få udskiftet vandhanen på badeværelset, kan du sagtens gøre det selv. Det samme gælder udskiftning af pakninger. Det er der jo behov for at få gjort løbende, og her kan du snildt spare håndværkerpengene væk. Der er heller intet i vejen for, at du selv tilslutter armaturer og et nyt blandingsbatteri.

Har du hænderne skruet rigtigt på, er der altså en helt masse ting, som du godt kan fikse selv. Men, som tidligere nævnt, er det af afgørende betydning, at du kender dine egne kompetencer og mangler. Sker der en fejl i forbindelse med VVS arbejdet, bliver regningen altid frygtelig dyr. En fejlinstallation på dette område kan eksempelvis føre til en omfattende vandskade. En vandskade er noget, som virkelig kan sætte sig præg på husstanden. Vand breder sig hurtigt, og det medfører en masse fugt og andre dyre skader.