Kategorier
Håndværk

Hvilken gulvbehandling skal jeg vælge?

Hvilken behandling til trægulve skal jeg vælge?

Vælg den gulvbehandling, som passer til dit gulv, dine behov og ikke mindst til dine ønsker.

Når du skal vælge, hvilken type gulvbehandling, du skal give dine trægulve, er der dog to faktorer, du særligt kan være opmærksom på, nemlig slidstyrke og udseende. Nedenfor gennemgår vi et par af de forskellige gulvbehandlinger, man kan give til trægulve.

Ludbehandling af trægulve

Ludbehandling er en gulvbehandling, der gør dine gulve så lyse som muligt. Trægulvet skal dog have enten olie, lak eller sæbe efterfølgende. Denne gulvbehandling undgår, at træet gulner, og det giver et flot, lyst udtryk.

Sæbebehandling af trægulv

Vælger du at sæbebehandle dine trægulve, opnår du et rustikt, varmt og naturligt look. Gulvbehandlingen er god til trægulve, der har originale planker med spor af ormehuller og andet, der viser tidens tand.

Oliebehandling til trægulve

Oliebehandlingen giver træet et naturligt udseende og en varm glød og efterlader gulvet forholdsvis stærkt. Desuden er det nemt at rengøre med en støvsuger eller gulvmoppe.

Lakering af trægulve

Lakeringen er den stærkeste overfladebehandling af alle mulighederne. Du kan selv vælge mellem mat, halvblank eller blank lak, som hver især vil give forskellige udtryk. Slidstyrken ved denne gulvbehandling er i top, og det kan holde i mange år.