Kategorier
Uncategorized

Hvilket hegn skal du vælge til haven?

Havehegnet kan have mange forskellige funktioner i det private hjem. Det kan bruges for at øge privatlivet i haven, bruges til opdeling af hyggelige små rum med læ, eller pynte flot rundt, således du slipper for at klippe og passe en hæk. Det er ikke altid lige nemt at vælge den rigtige type af materiale til hegnet. Flere forskellige faktorer spiller ind, hvilket er årsag til du her får tre forskellige typer materialer, samt deres fordele og ulemper, når det nye havehegn skal vælges.

Plankeværket – nemt og lige til

En let og velholdende løsning til et hegn til haven er plankeværket. Når du vælger et plankeværk som hegn, skal du huske at det har dets fordele idet, at det er utrolig let og hurtigt at sætte op. Udover det, så i sammenligning med en hæk, så har plankeværket med det samme den ønskede højde og tæthed. Dog kræver plankeværket reparation og vedligeholdelse, ellers kan det hurtigt se koldt, kedeligt og goldt ud.

Træhegnet – lang holdbarhed

Træhegnet kan bruges stort set alle steder. Det er langtidsholdbart, kræver ikke megen vedligeholdelse og så kan det benyttes til både små mure til læ og hele have-afskærmninger til haven. Der findes mange forskellige træsort, strukturer og opbygninger.

Lamelhegn – det populære trævalg

Et af de mest populære valg, når det gælder træ-materiale som havehegn, er lamelhegn. Årsagen er den hurtige opsætning af hegnet, da det kommer i større og hele fag. Ydermere, så kan hegnet fås i mange forskellige mønstre, farver og udskæringer. Derfor kan lamelhegnet være en utrolig nem løsning til havehegnet hos jer.