Kategorier
Uncategorized

Hvordan bliver man bedemand?

Hvis du gerne vil have et job, hvor du sætter et positivt aftryk på pårørendes sidste farvel med den afdøde, er der nogle egenskaber, der er afgørende for, at du vil have succes med jobbet. Disse er, at du er psykisk robust, kan bevare roen, har stor selvstændighed og har høj etik, moral og empati.

Hvis du derudover også har kørekort og er en dygtig chauffør, kunne bedemandserhvervet meget vel være noget for dig.

Det skal bemærkes, at det er forholdsvist sjældent, at der er opslået jobannoncer, der søger bedemænd, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan finde arbejde. Det, du blot skal gøre, er at aflevere dit CV og evt. invitere dig selv på en kop kaffe for at se, om kemien mellem jer passer. Der er nemlig ofte tale om små bedemandsvirksomheder, der drives af mand og kone med 1 eller 2 ansatte.

Hvilken baggrund skal man have som bedemand?

For at blive bedemand kræver det formelt set ingen uddannelse, men da dette ønskes af bedemandsforeningen, kræves det, at du har gennemført et ansættelsesforløb på et år hos en bedemand. Derfor skal du blot finde en bedemand, der er interesseret i at ansætte dig velvidende om, at du skal gennemføre et uddannelsesforløb på et år.

Ønsker du at blive selvstændig bedemand?

Hvis du ønsker at åbne din egen bedemandsforretning, er det også muligt at tilmelde dig uddannelsen, men du skal blot have tilknyttet en mentor, der er medlem og godkendt af Danske Bedemænd.

Kontakt bedemand

Hvis du står i den situation, at en af dine nærmeste er gået bort, og du mangler en bedemand i Vordingborg, der kan hjælpe dig med at få styr på alle de forhold, der er relateret til din nærmestes bortgang, så er det vigtigt at du husker at række ud og få startet kontakten.