Kategorier
Uncategorized

Hvordan skrotter man sin bil?

Har din bil nået sidste salgsdato?

Er din elskede bil ved at synge på sidste vers, og må du hermed erkende, at der ikke er mere, du kan gøre for den, bør du vide, hvad du skal gøre. Når din bil skal skrottes, er der nemlig en række forskellige regler gældende, du bør kende til, for at skrotningen foregår, som den skal.

Når din bil ikke længere er i stand til eller egnet til at køre på de danske veje, er du forpligtet til at sørge for, at den bliver skrottet forsvarligt. Det vil sige, at du skal aflevere den til en skrothandler nær Haderslev, der på korrekt og miljømæssig forsvarlig vis kan håndtere bilen.

Sådan skrotter du din bil

Siden 1. januar 2020 har skrotningsordningen været digital, hvilket vil sige, at du nemt kan klare den administrative del af skrotningen online derhjemme.

Du starter her med at logge på borger.dk, hvor du vælger bil og skrothandler og indsender skrotningsansøgningen.

Herefter skal du aflevere bilen til den valgte skrothandler nær Haderslev, og du skal selv også sørge for at afmelde bilens nummerplader. Dette må du dog ikke gøre for tidligt, da du ikke må køre på afmeldte plader. Desuden skal du huske også at afmelde bilens forsikring, men dette må du også først gøre, når bilen står ved skrothandleren.

Det tredje og sidste trin er, når du modtager en skrotningsattest i din e-boks som kvittering på din ansøgning, og skrotpræmien vil også automatisk blive overført til din NemKonto.

Hvad kan jeg få i skrotpræmie?

Størrelsen på skrotpræmien eller skrotgodtgørelsen vil afhænge af de gældende regler. For alle benzin- og dieselbiler er skrotpræmien 2200kr., med mindre bilen er afmeldt før d.1. juli 2000, at bilens totalvægt er over 3500kg, eller at bilen er indrettet til mere end 9 personer inklusive chaufføren.