Kategorier
Uncategorized

Hvordan ved man, at ens kloak er stoppet?

Tegn på stoppet kloak

Mange oplever, at deres kloak af den ene eller anden årsag stopper til. Der findes mange forskellige tegn på, at det er en stoppet kloak, du bøvler med.

Hvis du oplever, at du har et afløb, der enten siger mærkelige lyde, som lugter, eller hvor vandet ikke løber ud efter hensigten eller i hvert fad gør det meget langsomt, kan det være et godt tegn på, at der er noget galt med din kloak. Når din kloak er stoppet til, er du nødt til at gøre noget ved det.

Hvorfor stopper kloakken?

Når man ved, at man har med en stoppet kloak at gøre, er der naturligvis en helt anden tanke, der rammer en. Man stryger naturligt direkte til årsagen, og man kommer til at tænke på, hvorfor kloakken mon stoppede? Dernæst går tanken videre til. Hvad man så kan gøre for, at det ikke sker en anden gang.

Kort sagt kan der være rigtig mange forskellige ting, der gør, at kloakken stopper til. Det kan både skyldes fedtpropper forårsaget af madaffald, brud på kloakken, rotter eller noget helt andet. Afhængigt af, hvad der har forårsaget dine kloakproblemer, er der flere forskellige ting, du kan gøre fremover. Hvis den tilstoppede kloak primært skyldes fedtrester i rørende, kan du tænke over dette, når du bruger vasken, og du kan selv af og til rense og tømme vandlåsen. I sidste ende, hvis der er problemer, er du dog nødt til at få fat på en med en slamsuger.

Hvordan fikser man det?

Det er faktisk ulovligt at fikse kloakarbejde selv. Netop derfor er man nødt til at få hjælp af en kloakmester, der kan komme med sin slamsuger og ordne kloakken. En slamsuger kan også lave tv-inspektion, hvilket gør det muligt at definere det helt konkrete problem, så den bedste løsning også findes.