Kategorier
Uncategorized

Hvornår er der tale om en virksomhedsoverdragelse?

Hvad er en virksomhedsoverdragelse?

I simple træk er der tale om en virksomhedsoverdragelse, når en virksomhed – eller en del heraf – overdrages fra en juridisk person (selskab) til en anden ifølge aftale. Men som alt andet lovmæssigt så er processen slet ikke så simpel, som den lyder, og er egentlig en længerevarende og kompliceret proces. Derfor er det godt at vide, hvornår der er tale om en virksomhedsoverdragelse, sådan at I kan få talt med de rigtige personer inden, og få overholdt de love og pligter, der er.

Pligter ved en virksomhedsoverdragelse

Nogle andre grunde til en virksomhedsoverdragelse er oftest også:

  • At en offentlig virksomhed privatiseres
  • At to eller flere virksomheder smelter sammen

Når I så ved, at der er tale om en virksomhedsoverdragelse, så er det også godt at vide, at der både er pligter for sælgeren og køberen, der skal overholdes. F.eks. har sælgeren en informations- og forhandlingspligt, som betyder, at der er helt bestemte oplysninger som berørte medarbejdere som minimum skal have, inden en lovmæssig virksomhedsoverdragelse kan gennemføres. Ligeledes er der også pligter for køberen, som skal overvejes inden en given frist.

Advokatfirma til hjælp af virksomhedsoverdragelse

Hele processen er altså kompliceret, og det er derfor en rigtig god idé at få kontaktet et advokatfirma, såsom CLEMENS Advokatfirma, som kan yde den rette hjælp til virksomhedsoverdragelse. De rådgiver både danske og udenlandske virksomheder i forbindelse med både forberedelsen og gennemførelsen af virksomhedsoverdragelser inden for alle brancher. Det er dygtige advokater, der ikke har problemer i at fordybe sig i de komplekse problemstillinger – uanset størrelsen af overdragelsen. De har fokus på at inddrage en kommerciel forståelse i processen, sådan at det mest effektive udfald kan finde sted for den gældende part. CLEMENS Advokatfirma kan altså hjælpe dit firma igennem den lange og komplicerede proces fra start til slut – nemmere bliver det ikke.