Kategorier
Uncategorized

Hvornår har din virksomhed brug for et køleanlæg?

Hvornår har din virksomhed brug for et køleanlæg?

Kort og kontant så kan det siges, at et køleanlæg er et anlæg, der er designet til at fjerne varmen i et givent rum og dernæst afgive det til omgivelserne uden for rummet. Et køleanlæg benyttes altså til at holde et rum køligt ved en konstant temperatur. Anlægget fungerer således, at den får tilført energi, som inde i anlægget omsættes til varme og herefter afgives til omgivelserne sammen med rummets optagne varme.

Hvorfor køleanlægget?

Køleanlægget er et vigtigt element for produktiviteten af visse virksomheder. Det kræver dog en virksomhed på en vis størrelse, før et køleanlæg egentlig er nødvendigt og kan betale sig. Det er altså ikke alle virksomheder, der har behøv for et køleanlæg. Det er f.eks. essentielt for en større produktionsvirksomhed, at de har en konstant kølig temperatur i visse produktionslokaler og for visse produktionsmaskiner. I andre tilfælde kan det være et varelager, der kræver en konstant kølig temperatur. Har du altså blot en mindre virksomhed med en masse kontorarbejde, så er det nok ikke nødvendigt at investere i et køleanlæg ‒ vil I holde hovederne kolde på de varme sommerdage, så er er en aircondition nok et bedre alternativ.

Husk vedligeholdelsen

Når din virksomhed har fået et køleanlæg installeret ‒ af den ene eller anden grund ‒ så er vedligeholdelsen enormt vigtig. Et regelmæssigt eftersyn er essentielt for at sikre funktionaliteten af dit køleanlæg. Det kan få dyre omkostninger for mange virksomheder, hvis ikke temperaturen overholdes i produktionsrummet, på varelageret o.l. Har du et køleanlæg med fyldning på over 1kg kølemiddel, så er det lovpligtigt at dit køleanlæg får et eftersyn mindst én gang årligt. Personen der efterser anlægget skal opfylde specifikke kvalifikationskrav for at udføre opgaven korrekt. Husk altså det regelmæssige eftersyn af dit køleanlæg ‒ det betaler sig.