Kategorier
Uncategorized

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Gode tips til vinterdæk

Med Danmarks vekselvejr, der kan skifte mellem høj sol, skybrud og sne i løbet af et par dage, kan det mildest talt være svært at finde ud af, hvornår man kan skifte til og fra vinderdæk. Alligevel findes der nogle generelle tommelfingerregler, man kan gå ud fra, når det drejer sig om at skifte til vinterdæk.

Én af disse tommelfingerregler siger, at man bør skifte til vinterdæk, når temperaturen når ned under de 7 grader. Derfor kan det være en god idé at holde øje med vejrudsigten i perioden, hvor sæsonen skifter til vinter, så du hurtigt kan få gjort klar til at skifte til vinterdækkene. Især hvis du ønsker hjælp til at skifte dæk, kan det være en fordel at være hurtigt ude, så du kan få bestilt tid hos dit lokale autoværksted før alle andre.

Er vinterdæk lovpligtige?

Nej, det er de faktisk ikke, og da det ikke er et lovkrav at bruge vinterdæk, sker der heller ikke noget, hvis du kommer til at skifte for tidligt eller for sent. Det anbefales naturligvis alligevel at bruge vinterdæk af sikkerhedsmæssige årsager, da de bidrager til et bedre vejgreb i vintermånederne med sne, is og glatte veje.

Køb de rette vinterdæk

Selvom vi i Danmark har et somme tider besynderligt vejr, er vores vinter dog ingenting sammenlignet med de kolde vintre, vores skandinaviske naboer i Sverige og Norge har. I modsætning til vores milde vintre, kræver det i Norge en helt anden type vinterdæk, der kan holde til de meget lave temperaturer. Dette er ikke på samme måde nødvendigt i Danmark.

Du kan med fordel rådgive dig hos dit lokale autoværksted om, hvilken type vinterdæk der er de rigtige, så din bil kan køre i det danske klima.