Kategorier
Uncategorized

Kan man bruge vægmaling til loft?

Det er ikke kun vægge og vindueskarme, som har godt af en klat maling engang i mellem – også loftet kunne trænge til en kærlig hånd. Det kan også være, at man flytter ind i et nyt hus, med trætte og grimme trælofter, og at man af den grund ønsker at male dem. Hurtig ser man sig om efter den maling, man brugte til sit sidste malerprojekt, men ser hurtigt, at det er vægmaling.

Kan man overhovedet bruge vægmaling til at male lofter med? Svaret er ja. Man kan godt bruge vægmaling til lofter, men der er dog forskel på de to typer af maling.

Forskellen på vægmaling og loftmaling

Vægmaling er en mere slidstærk malingformular end loftmaling. Det betyder, at man nemmere kan rengøre en overflade med vægmaling, uden at malingen slides af. Loftmaling kan derimod ikke tåle at blive rengjort på samme måde som vægmaling. Derfor kan det ikke anbefales at bruge loftmaling til vægge, eftersom man risikerer, at malingen let slides af igen.

Brug et malerfirma, når der skal males lofter


Det kan hurtigt blive en tidskrævende, dyr og fysisk hård opgave at male lofter. Det kan tage mange timer at male et loft og alt imens, står man og får ondt i arme og albuer – og et loft skal helst have to lag maling. Brug derfor et professionelt malerfirma til at varetage opgaven. Malerfirmaet kan også hjælpe med valget af maling, så du får det resultat, du ønsker.