Kategorier
Uncategorized

Nybyggeri med LR Huse

Hvis du for første gang står med dit eget byggeprojekt i form af at skulle bygge dit eget hus, kan det godt virke som noget af en udfordring. Som førstegangs-bygger kan hele processen godt virke uoverskuelig, og det er af denne grund altafgørende, at man har de rigtige samarbejdspartnere gennem hele projektet såsom byggefirmaet Lind & Risør, der er et firma, der specialiserer sig inden for nybyggeri af arkitekttegnede huse.

Hvad skal du være opmærksom på ved nybyggeri?

Hvis du tager rundt og ser forskellige byggeudstillinger af forskellige nybyggerier, kan dette godt være inspirerende. Når du så selv skal beslutte, hvad der skal være en del af dit byggeri, er det meget vigtigt at have for øje, hvad der er inkluderet i prisen, da kvadratmeterpriserne godt kan svinge flere tusinde kroner. Det er derfor vigtigt at have styr på alle tilvalg på forhånd, da et tilvalg i løbet af byggeprocessen kan være relativt dyrere, end hvis det pågældende tilvalg havde været inkluderet i kontrakten.

Derudover skal du også inden, du får tegnet dit drømmehus være bekendt med bebyggelsesprocenten på din grund. Bebyggelsesprocenten er sigende for, hvor stor en andel af den samlede grunds areal, der må bygges på og kan derfor være en begrænsning i forhold til dit drømmehus. Typisk vil bebyggelsesprocenten være højere i et parcelhuskvarter, end procenten er i et sommerhuskvarter, hvilket kan forklares ved, at kravet til bebyggelsesprocenten sikrer, at det lokale miljø bevares ved, at der eksempelvis ikke forekomme tætbyggeri i et sommerhusområde.

Stift bekendtskab med Byggeloven

Det kan også være fordelagtigt at have stiftet bekendtskab med byggelovgivningen, før du starter dit byggeprojektet for sikre, at du har loven på din side. Du kunne blive begrænset af følgende punkter i Byggeloven:

  • Der må ikke udstykkes byggegrunde på mindre end 700 kvadratmeter og 1200 kvadratmeter i sommerhusområder
  • Et parcelhus må som udgangspunkt ikke have mere end 2 etager
  • Der må ikke bygges tæt end 2,5 meter til skellet