Kategorier
Uncategorized

Omregistrering af din bil – sådan gør du

Ved køb af brugt bil skal bilen omregistreres

Når du køber en brugt bil, hvad end det er gennem forhandler, på nettet eller en helt tredje mulighed, er det vigtigt, at du hurtigt får den omregistreret. Ved omregistreringen sørger du for, at bilen fremover står registreret i dit og ikke i den tidligere ejers navn.

Det behøver ikke være en tidskrævende eller besværlig opgave, og du kan med fordele selv stå for omregistreringen hjemmefra. I dag kan man nemlig få foretaget omregistrering af sin bil online, så du slipper helt for at skulle forbi SKATs nummerpladeekspedition, en tur der ellers tidligere var nødvendig.

Sådan klarer du omregistreringen

Som bilejer kan du ved omregistreringen blot nøjes med at bestille en erstatningsplade og en registreringsattest gennem SKATs hjemmeside. Disse modtager du inden for få dage med posten, og din nykøbte bil vil snart være køreklar.

For at overholde de pågældende regler forbundet med syn og service, er der et par ting, der dog er vigtige at være opmærksom på, når du køber en brugt bil. Ved køb af en bil, der er under fire år gammel, behøver du ikke at få foretaget et syn for at få den omregistreret, hvilket du dog gør, hvis den er ældre. Du kan også få bilen omregistreret med det samme, hvis det er under to år siden, den sidst har fået sit periodiske syn.

Undgå forvirringen og få hjælp

Synes du, det er svært at finde rundt i de forskellige systemer og procedurer, og vil du gerne være helt sikker på, at din omregistrering bliver gjort ordentligt, kan du altid få hjælp hos Dansk Bilforhandler Union. Dansk Bilforhandler Union (DBFU) er en brancheforening for brugtbilsforhandlere over hele Danmark. DBFU har derfor en stor viden om brugte biler, og skulle du have spørgsmål i forbindelse med din nykøbte brugte bil, er de en god livline at have in mente. DBFU kan dermed hjælpe dig i forbindelse med omregistrering af din bil samt andre spørgsmål, der skulle være opstået i forbindelse med købet.