Kategorier
Uncategorized

Råd mod tandpine fra Colosseum Tandlægerne Østerport

Tandpine er noget, de fleste af os kender, og der findes ikke noget mere kærkomment end et godt råd, hvis du er offer for voldsom pine i dine tænder.

Årsagen til tandpinen kan være meget forskellig fra individ til individ, men smerten kan være til grund for, at der kan være opstået en tandskade, der påvirker nerven i tanden. Det kan også være, at smerten er opstået på baggrund af, at du har fået en infektion i tandkødet, rødderne eller tanden i sig selv.

Det, der er vigtigt, når du har en tandpine, er, at du lytter til dine tænder og får søgt behandling ved en tandlæge, hvis smerten ikke går væk igen.

Råd til egen behandling af tandpine

Af det nedenstående kan ses en række gode råd i forbindelse med at formindske tandpinen:

Rens mellem tænderne: Du kan rense mellem dine tænder, hvis du har smerter med tandtråd samt børste dine tænder på skånsom vis. Pas derudover på med at udsætte den smertelige tand for varme i form af mad lindr derimod smerten med et koldt omslag på kinden.

Ingefær og nellikeolie: Hvis du har hørt husrådet, der anbefaler at indtage ingefær og nellikeolie, er det ikke et helt dårligt råd, da man i nogle tilfælde ved tandlægen gør brug af nellikeolie, selvom det ikke decideret behandler årsagen til tandsmerten.

Klorhexidin: Hvis din smerte findes i tandkødet, kan du prøve at duppe dit tandkød med en vatpind med klorhexidin på. Derudover kan du tage smertestillende som ibuprofen (200mg) og 2 panodil (500mg), selvom disse løsninger altid skal ses som midlertidige, kan de være meget behjælpelige.

Hvis du er interesseret i flere gode råd til at formindske din tandpine, har Colosseum Tandlægerne Østerport, der en dygtig tandlæge, disse råd.