Kategorier
Uncategorized

Sådan flytter du et klaver

Gør det selv

Hvis du har et klaver, som du gerne vil flytte på egen vis, så skal du også være forberedt på at gøre det rigtigt! At flytte et klaver kræver lidt mere end blot nogle muskler og en masse skub; et klaver er et stort, tungt, kompliceret og delikat instrument, som du helst vil flytte uden nogen skader overhovedet. Og det kan være svært. Afhængigt af modellen, kan et klaver veje alt imellem 90-550kg – det er ret stor forskel! Og vejer dit klaver ikke 90kg, så er chancen nok højst sandsynligt, at du også har brug for andres hjælp til at flytte klaveret. Men hvad kræver det så, at flytte klaveret?

Det essentielle

Det første du bør anskaffe dig er nogle kraftige stropper og en dolly til møbler, der kan understøtte dit klavers vægt. Med stropperne kan du sikre klaveret til dollyen. Men før du stropper klaveret til dollyen, så skal du have beskyttet og låst tastaturlåget, sådan at det ikke åbner. Når du skal pakke klaveret, så sørg især for at klappe klaveret med tæpper eller polstring – især i hjørnerne – og så fastgør det med pakningstape. Sørg for at det tykt nok til at beskytte klaveret mod stød. Når I skal løfte klaveret på dollyen, så sørg for ikke at løfte i benene, da de er skrøbelige. Sørg for at klaveret holdes i en opretstående stilling, da den ikke har godt af at ligge på siden. Og flyt derefter klaveret ind i lastbilen, hvor den skal stå ved siden af bagvæggen.

Overlad det til de professionelle

Flytning af klaver er altså ikke et simpelt stykke arbejde. Faktisk kræver det meget mere, end folk går og tænker – og gøres det ikke rigtigt, så skades klaveret højst sandsynligt. Hvis du ikke har hænderne skruet godt på, og ikke har nogle til at hjælpe dig med flytningen af klaveret, så er det bedst at overlade det til de professionelle. De ved helt præcis, hvordan klaveret skal pakkes og sikres, bevæges og flyttes, sådan at den ikke tager nogen skade. De har det rette udstyr, den rette erfaring og den rette viden – sådan flytter du dit klaver nemmest!