Kategorier
Uncategorized

Sådan hjælper du dit barn med matematik

Har I udfordringer med matematikken?

Matematik kan være svært for mange børn, og for nogle giver logikken bag simpelthen bare ikke mening. Hvordan overbeviser man et barn om, at to plus to giver fire og ikke syv? Det er vigtigt at hjælpe sine børn godt på vej, når de skal tage hul på den store verden fyldt med matematik, og derfor kan det være godt at have nogle gode idéer til, hvordan man netop gør det.

Gode fif til matematikundervisningen

Der findes enormt mange gode spil og lege, der kan fremme matematikforståelsen, og som også kan gøre læringsprocessen for dit barn væsentligt sjovere.

Find kort, brætspil og terninger frem og spil yatzy, meyer og skak, hvor dit barn kan øve sig i at tænke i koder, tal og hvor der er mulighed for at øve sig på små regnestykker. Mange brætspil fremmer den logiske tankegang, der ofte er nødvendig for at knække den matematiske kode.

Du kan også med fordel benytte dig at sjippetove, bolde og andre lege, hvor det bliver sjovere at øve små tabeller og regnestykker. Mange børn nyder at få noget bevægelse ind i kroppen, når der skal læres nye ting. iPad’en gemmer naturligvis også på et hav af gode matematikspil, dit barn kan give sig i kast med.

Få ekstra hjælp til matematikken

Udover de mange spil du selv kan spille derhjemme, både på iPad og meget andet, findes der også man gode kurser, der kan fungere som en stor matematikhjælp til dit barns udvikling og forståelse af matematikken. Sådan et kursus kan give barnet den rette hjælp og give dit barn mulighed for at være blandt andre børn, der også har det svært med matematik.