Kategorier
Uncategorized

Sådan oplader du et bilbatteri

Hvis du er bilejer, har du med stor sandsynlighed oplevet at ankomme til din bil og haft problemer med at starte den grundet strømmangel. Når du bliver udsat for dette, er der ikke andet at gøre end at oplade bilen.

Hvordan oplader du batteriet?

  1. Det første du skal gøre, er at koble bilbatteriet fra, hvilket sikrer, at der ikke er udstyr i bilen, der bruger strømmen, mens du forsøger at oplade batteriet. Hvis du vælger helt at frakoble batteriet, skal du være opmærksom på, at nogle biler kræver en kode, når du skal bruge udstyret i bilen igen, hvilken du kan finde i bilens manual.
  2. Næste skridt er at tilslutte opladerkablerne. Det røde pluskabel skal tilsluttes batteriets positive pol, hvor det sorte minuskabel skal tilsluttes den negative pol på bilbatteriet, hvis der er tale om et frakoblet batteri. Hvis batteriet derimod ikke er koblet fra, skal minuskablet sættes til det særlige stelpunkt, der også bruges, hvis bilen er død.
  3. Det næste skridt i processen er at tænde for opladeren, hvilken giver et signal om, at den lader ved, at der f.eks. er en lille diode, der lyser.
  4. Når batteriet er fuldt opladet, vil der også være en diode, der fortæller dette. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du har med en billig oplader at gøre, kan du ikke være sikker på, at opladeren har en stopfunktion, og så skal du selv være opmærksom.
  5. Derefter skal opladeren slukkes, og kablerne skal tages fra. Dernæst tilsluttes bilens egne kabler også.
  6. Herefter burde du kunne tænde din bil. En godt tip er at lade din bil holde stille i et halvt døgn for at teste, om batteriet mister strøm, så du sikrer ikke at skulle i gang med startkablerne på ny. Hvis strømmen efter dette halve døgn stadig er den samme, fungerer batteriet fint.

Køb en ladeklemme

Hvis du en dag kommer ud til din bil, og du ikke har det nødvendige udstyr i forbindelse med at oplade batteriet, vil du ikke tilgive dig selv, hvorfor det er en god ide at være på forkant med udstyret. Af denne grund skal du blot købe en ladeklemme, så du hurtigt er kørende igen.